VELIKA ZAPLJENA

'MA, NEMA ON NIŠTA S TIM!' Splitska prodavačica preuzela odgovornost za rekordnu količinu droge u stanu, ali cimer Pero je i dalje sumnjiv

Josipa B. (32) iz Splita preuzela je na sebe odgovornost za cjelokupnu količinu droge nađene u stanu u Kaštel Starom, među kojom je i najveća zapljena ecstasyja na području splitske policijske uprave.

Osim 5711 tableta te sintetičke droge, u stanu su našli i 498 grama heroina, 699 grama marihuane, 126 grama MDMA te 8 grama kokaina. Svojim iskazom privedena upravna referentica, koja radi kao prodavačica ustrajno skida odgovornost sa svog cimera frizera Pere Š. C. (28) s kojim je živjela u iznajmljenom stanu u Splitu.

Suživot

Obranu je iznio i privedeni 28-godišnjak koji negira ikakvu vezu s nađenim opijatima. Prema njegovim riječima, nije ni znao za postojanje skladišta droge u Kaštelima. Oba stana, i onaj u Splitu i onaj u Kaštelima, iznajmljeni su na njezino ime.

Unatoč tome, kako su zajednički koristili stan u Splitu koji nije toliko velik da se suživot može potpuno odvojiti te kako je količina droge nađena u Kaštelima ogromna, Pero Š.C. je i samim tim činjenicama automatski sumnjiv kao sudionik. Uz ostale dokaze prikupljene tijekom kriminalističke istrage, oboje su završili kod pritvorskog nadzornika. U kaznenoj prijavi protiv njih stoji kako su zajednički i odgovorno počinili kazneno djelo.

Nema pritvora

Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu, nad njima nije zatražen istražni zatvor bez obzira na veliku količinu pronađenih opijata. Kako oboje imaju potpuno čist dosje jer nisu otprije niti prijavljivani, a kamoli osuđivani, ne postoji opasnost od mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Budući da nije tražen istražni zatvor ni zbog ometanja istrage utjecajem na svjedoke, očito je da nema svjedoka. Slijedom navedenog, osumnjičenici su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:46