DETALJI AKCIJE U LEPOGLAVI

Mafalanijeva majka sinu u zatvor slala porniće i Cecine spotove preko dvojice serijskih ubojica

Prijavljeni su Amir Mafalani, Armendo Musliu, Branka Mafalani (65), te dvojica zaposlenika zatvora

Dražen Dorčec, Amir Mafalani, Dragan Jung

 Cropix

Amiru Mafalaniju, osuđenome zbog sudjelovanja u pripremi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, majka Branka je u zatvor slala porniće, video spotove Cece Ražnatović, i gomilu najnovijih filmova i serija. Još bizarnije je da je to između ostaloga činila preko još dvojice osuđenih ubojica Dražena Dorčeca, osuđenoga na 40 godina zatvora zbog dvostrukoga ubojstva prilikom pljačke Fine u Đurđevcu 2006. godine te serijskoga ubojice Dragana Junga također osuđenoga na 40 godina zatvora.

Armendu Musliuu osuđenome na 30 godina zatvora zbog otmice i ubojstva Juraja Bajde, sina direktora slovenske naftne kompanije Petrol, Mafalanijeva majka je na traženje nepoznatih osoba u zatvor poslala mobitel sa SIM karticom te steroide, kao sredstva za smirenje.

Optužbe su ovo iz najnovije akcije policije i Uskoka zbog unošenja nedozvoljenih predmeta u kaznionicu u Lepoglavi.

Policija je nakon kriminalističkoga istraživanja, koje je između ostaloga uključivalo i posebne dokazne radnje, odnosno tajno snimanje telefonskih razgovora osumnjičenika, Uskoku prijavila ukupno pet osoba.

Amira Mafalanija i Armenda Musliua, Mafalanijevu majku Branku Mafalani (65), te dvojicu zaposlenika zatvora u Lepoglavi: Marijana Končevskog koji je u zatvoru bio strukovni učitelj za stolare na Odjelu za rad i strukovnu izobrazbu, te Roberta Teodora Šepaka, višeg stručnoga savjetnika u Odjelu za tretman u Lepoglavi.

Iako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je dio dostave CD-ova išao i preko njih, Dorčec i Jung ne nalaze se među osumnjičenima. Prema optužbama policije i Uskoka, dostavljanje predmeta u zatvor funkcioniralo je na dva načina.

Mobitel sa SIM karticama, zatim steroide i sredstva za smirenje, kao i CD-ove s filmovima, Končevski bi dobivao poštom, od Mafalanijeve majke ili od nepoznatih osoba bliskih Musliuu.

Končevski bi zatim, budući da nije bio pregledavan na ulazu u zatvor, te predmete unosio te ih predavao Mafalaniju i Musliuu za što je dobivao i manje novčane iznose. Za mobitel je, sumnja policija, dobio 500 eura, dok je za unos CD-ova dobivao po par stotina kuna.

Preko Šepaka je, sumnja policija, primopredaja išla drugačije. Naime, Šepak je između ostaloga, u Lepoglavi bio zadužen za preuzimanje i distribuciju poštanskih pošiljki. U dogovoru s Mafalanijevom majkom, koja je CD-ove slala na Dragana Junga i Dražena Dorčeca, Šepak bi, umjesto da te pošiljke otvori i dostavi u Odjel osiguranja radi provjere sadržaja, donosio Mafalaniju, Jungu i Dorčecu.

Šepak je, naime, osumnjičen samo za prijenos CD-ova s filmovima, a ne i mobitela ili zabranjenih supstanci, a za razliku Končevskoga on za to nije dobivao nikakvu naknadu već je to po svemu sudeći činio iz usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 03:35