PREPISKA

Mailovi otvaraju novu istragu? Odbjegli tajkun Kutle Pripuzima: Planirali ste moju likvidaciju

Prema pisanju Nacionala, Kutle krivi "organizaciju pod kontrolom braće Pripuz" za otimanje njegove imovine
Miroslav Kutle
 Damjan Tadić/Cropix

Tjednik Nacional u zadnjem je broju objavio mailove i poruke koje je proteklih mjeseci odbjegli tajkun i jedan od osnivača HDZ-a Miroslav Kutle slao braći Pripuz, Zoranu i Petru.

U svojim pisanim obraćanjima, na koja mu Pripuzi nisu odgovorili, najavio je da bi nakon godina šutnje u izgnanstvu mogao progovoriti o onome što zna o kompleksnim ortaštvima i mreži skrivenih suvlasništava nad nizom utjecajnih medijskih kompanija, ali i drugih tvrtki koje je stekao početkom 90-ih.

Prema pisanju Nacionala, Kutle krivi "organizaciju pod kontrolom braće Pripuz" za otimanje njegove imovine te najavljuje i da bi mogao progovoriti o njihovim odnosima s Milanom Bandićem, a Pripuzovu 'organizaciju' Kutle povezuje i s brojnim kaznenim djelima.

Optužuje ih da su pripremali njegovo ubojstvo, a povezuje ih i s premlaćivanjima novinara Dušana Miljuša i Denisa Kuljiša kao i da su planirali premlaćivanje Gordana Malića. Policija nam nije odgovorila hoće li braću Pripuz, nakon napisa u Nacionalu, pozvati na obavijesni razgovor i dokle je došla istraga. Novinar Jutarnjeg lista Miljuš, s obzirom na protok vremena, ne vjeruje u rješenje slučaja svog premlaćivanja.

- Pročitao sam tekst i takvih saznanja nemam. Sve je, koliko vidim, na razini spekulacija. Time se trebaju baviti policija i Državno odvjetništvo. Treba njih pitati imaju li takvih saznanja. Od događaja je prošlo oko 4650 dana, nepunih 13 godina. A bilo je najava da će otkriti počinitelje u roku od 100 dana - kaže Miljuš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:52