STRAVA U DVORU

Majka dvije godine zlostavljala maloljetnog sina, tukla ga i prijetila mu: ‘Zaklat ću te na spavanju!‘

Osuđena je na 10 mjeseci zatvora, no kazna će biti preinačena u rad za opće dobro - jedan dan zatvora zamjenjuje za dva sata rada

Ilustracija, policijsko vozilo

 Srdjan Vrancic/CROPIX

Sudskom nagodbom tužiteljstva i njezina branitelja, majka zlostavljačica iz Dvora osuđena je zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja svojeg malodobnog djeteta na 10 mjeseci zatvora, no ta će kazna biti preinačena u rad za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje za dva sata rada, odlučio je nepravomoćno Općinski sud u Sisku.

Tijekom dokaznog postupka utvrđeno je da je ova majka iz pakla dijete koje je tad imalo tek 14 godina zlostavljala od 2019. do 2021. godine. Često je bila u alkoholiziranom stanju te bi mu govorila da je nesposoban, da je glup, da mu j**e porijeklo, a pred njim je verbalno napadala i njegova oca. U nekoliko navrata izudarala ga je po glavi i nogama - potkoljenicama - te naguravala.

Jadno dijete bježalo je od kuće te nije željelo s njom živjeti u istom domaćinstvu. Tu, nažalost, nije bio kraj strahotama. U nekoliko navrata u obiteljskoj kući bezrazložno bi mu i ničim izazvana, samo kako bi ga ustrašila, govorila ovakve gadosti: "Zaklat ću te na spavanju". Na isti način zaprijetila je i dječakovu ocu.

Tužiteljstvo ju je zato teretilo i zbog dvostruke prijetnje ubojstvom prema bliskim osobama, kao i za zlostavljanje djeteta te je kazna koja joj je izrečena jedinstvena za sva ta kaznena djela. Majka će morati platiti troškove psihijatrijskog vještačenja od 11.000 kuna te paušal troška sudskog postupka od 500 kuna.

Sud nije dodatno obrazlagao svoju presudu budući da je ona rezultat nagodbe stranaka u postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26