TRAGEDIJA U MJESTU PORED OSIJEKA

MAJKA I DVOJICA SINOVA TEŠKO OPEČENI, DJEČACI OD 4 I 7 GODINA U IZNIMNO TEŠKOM STANJU PREBAČENI U ZAGREB Policija otkrila zašto je došlo do požara...

Dječaci od četiri i sedam godina nakon pružene pomoći hitno su prevezeni u Dječju bolnicu u Zagrebu. Buktinja je planula jer je majka benzinom potpaljivala vatru
u krugu: vlasnik kuće
 Emica Elvedji / Hanza Media

Tatjana V. (25) i njezina dva sina A. (4) i D. (7) teško su ozlijeđeni u požaru koji je u nedjelju oko 8.40 buknuo u njihovu obiteljskom domu u Strossmayerovoj ulici u Petrijevcima, dok je treće dijete, 5-godišnji T., prošao bez ozljeda.


O ozbiljnosti opeklina koje su zadobili širenjem vatre dovoljno govori to što su dječaci vozilom hitne medicinske pomoći žurno prevezeni u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, gdje će biti nastavljeno njihovo liječenje. Neslužbeno smo doznali da je stariji dječak najgore prošao te da se nalazi u iznimno teškom zdravstvenom stanju, dok je kod mlađega utvrđeno da mu je 15 posto tijela zadobilo opekline.

Pomoć susjeda

Majka je također ozlijeđena, ali njezino je stanje takvo da nije zahtijevalo premještanje u drugu bolnicu pa je zadržana u Osijeku. Čuvši Tatjanine povike i vriske, u dvorište je među prvima utrčala njihova prva susjeda i obiteljska prijateljica Ana P.


- Čuli smo Tatjanu kako vrišti i bez oklijevanja utrčali u dvorište gdje smo ih sve zatekli. Dečki su plakali i kroz suze govorili kako ih sve boli i peče.

Bio je to stravičan prizor - ispričala je susjeda. Čim su vidjelo što se dogodilo, odmah su nazvali hitnu pomoć, čije je vozilo krenulo prema Petrijevcima, a dežurni dispečer je susjedima davao upute što da čine do dolaska liječnika. Tatjanin suprug i otac njihovo troje djece Dean u trenutku izbijanja požara nije bio kod kuće. Čim su ga susjedi nazvali i javili mu što se dogodilo, pohitao je kući.

- Ne znam što se dogodilo. Supruga i djeca su u lošem stanju, ali znam da su svi bili budni kada je vatra buknula - kratko je kazao nesretni čovjek.

Nestručno rukovanje

- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed nestručnog rukovanja zapaljivom tekućinom prilikom potpale vatre, uslijed čega je planula vatra koja se proširila na tu prostoriju, a oštećene su i susjedne prostorije - rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:21