TEŽAK SLUČAJ

Majka iz Podravine osuđena na zatvorsku kaznu jer je zanemarivala četvero malodobne djece: ‘Promijenila se...‘

Riječ je o rastavljenoj majci koja je ranije već osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog neplaćanja alimentacije

Ilustracija

 Mcphoto/begsteiger/Alamy/Alamy/Profimedia/Mcphoto/begsteiger/alamy/alamy/profimedia

Žena stara 42 godine iz sela kod Koprivnice mora se 13. veljače javiti na odsluženje kazne u zatvor u Bjelovaru jer je pravomoćno osuđena za zanemarivanje svoje četvero malodobne djece, piše portal Danica.hr.

“Ukoliko se osuđenica koja je uredno upućena na izdržavanje kazne ne javi, sudac izvršenja će na temelju izvješća upravitelja zatvora izdati nadležnoj policijskoj upravi nalog za sprovođenje”, naglasili su na sudu.

Ana je prvostupanjskom presudom u Koprivnici bila osuđena na 14 mjeseci uvjetnog zatvora zbog počinjenja četiri kaznena djela na štetu djece: za svako dijete dobila je po devet mjeseci zatvora te potom osuđena na jedinstvenu kaznu od godinu i dva mjeseca.

No, nakon žalbe tužitelja Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te Anu osudio na šest mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora. Osim toga, dužna je na ime troškova kaznenog postupka-paušala platiti iznos od tisuću kuna u korist državnog proračuna.

“S obzirom na promjenu u ponašanju optuženice nakon počinjenja djela i pozitivne pomake u istom, sud nalazi da postoji visok stupanj vjerojatnosti i da bez izvršenja cijele kazne optužena Ana neće u budućnosti činiti kaznena djela.

Stoga joj je su izrekao djelomičnu uvjetnu osudu na način da će dio kazne u trajanju šest mjeseci izdržati, dok dio kazne u trajanju osam mjeseci neće izdržati ako u roku provjeravanja pet godina ne počini novo kazneno djelo”, naglasila je predsjednica sudskog vijeća.

Pozitivno se cijenilo i to da se Ana u međuvremenu zaposlila, da zarađuje za život te je promijenila odnos prema djeci. Riječ je o rastavljenoj majci koja je ranije, prije ovog slučaja, već osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog neplaćanja alimentacije, piše portal Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:06