ZAVRŠILA NA SUDU

Majka iz Zagreba uhićena jer je ošamarila kćer: ‘Po društvenim mrežama objavljivala je svoje gole slike!‘

S majkom sam u lošim odnosima jer ona sumnja da sam prisiljena se baviti prostitucijom, što nije istina, ispričala je kći

Ilustracija

 Emmi Korhonen/Lehtikuva/Profimedia/Emmi Korhonen/lehtikuva/profimedia

Majka je uhićena nakon što je ošamarila kćer te je dva dana provela u policijskom pritvoru, a ovih je dana i osuđena za obiteljsko nasilje, piše portal Danica.hr.

Prema presudi, 51- godišnjakinja je lani u travnju oko 19.30 sati u kući u Zagrebu počinila fizičko nasilje u obitelji prema kćerki (34) “na način da ju je udarila otvorenim dlanom ruke u lice”. Policija je majku odmah uhitila te je pospremila u pritvor.

Majka je na suđenju opovrgnula nasilje. Kaže kako je tog dana došla do kćeri i njezina dečka jer joj se mjesecima nije javljala te je posumnjala “da se bavi nekim nemoralnim poslovima nakon što joj je sin pokazao po društvenim mrežama da objavljuje obnažene fotografije”.

“Htjela sam o tome razgovarati sa kćerkom, ali ona je rekla da izađem van. Potom je njezin dečko nazvao policiju. Nije točno da bih kćer vrijeđala riječima kurvo i nije točno da bih je ošamarila”, branila se majka na sudu.

Istaknula je kako s kćeri nikad nije imala problema, uredno je završila srednju školu, zaposlila se i bila je sasvim uzorno dijete.

Kći je pak rekla kako je majka tog dana ušla u otključanu kuću i počela galamiti na nju, pa je odbila razgovarati tim tonom.

“Majka me je onda iznenada ošamarila rukom po licu. Rekla sam joj da izađe van, više puta, pa smo kasnije zvali i policiju. S majkom sam u lošim odnosima jer ona sumnja da sam prisiljena se baviti prostitucijom i nemoralnim radnjama, što naravno nije istina”, rekla je kći.

Posebno naglašava kako nije imala namjeru pokrenuti bilo kakav sudski postupak protiv majke, već je policiju pozvala isključivo s namjerom da je udalji. Rekla je i da ne želi prekršajni progon protiv majke i da se ne smatra žrtvom nasilja u obitelji od strane majke.

No, za takav stav bilo je već kasno jer je policija slučaj prijavila sudu. Sutkinja je, dakle, majku proglasila krivom i izrekla joj novčanu kaznu od 220 eura. Kako je dva dana provela u policijskom pritvoru, mora platiti samo 140 eura. Uz to, mora podmiriti i 40 eura troškova postupka.

Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i majka se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Kćerine riječi na sudu je potvrdio i njezin dečko koji je bio svjedok nemilih scena u kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 03:37