StoryEditor
PREŽIVIO DVA ATENTATA

MAJKA ŠEFA SPLITSKE ZLOČNAČKE ORGANIZACIJE TVRDI DA JE NJEZIN SIN PRIJE 10 DANA IZGUBIO PAMĆENJE 'On ne prepoznaje ni ženu, ni djecu'

 
 Čitatelj / Slobodna Dalmacija

Na nekoliko lokacije u Splitu obavljene su pretrage stanova nakon uhićenja više osoba iz kriminalnog miljea koje su provodili inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s regionalnim uredom USKOK-a Split.

Kao šefa zločinačke udruge koja se bavila paljevinama lokala i trgovinom drogom priveli su Deana Majstorovića zvanog Điđi, poznatog i po starom imenu Dean Martedić i po tome što je preživio dva atentata.

- Obavili su pretres stana jer je Dean živio tu sa mnom. Došli su, obavili su sve što je trebalo. Ništa nisu našli. Ne znam ni šta su tražili. Tu živim s kćeri i unukom - kazala je za Dalmatinski portal Majstorovićeva majka.

Policija je do stana u Rendićevoj u Spinutu stigla iza podneva. Kriminalisti su obavili pretres, a osiguravali su ih do zuba naoružani specijalci.

Naime, prije samo koji mjesec na istom mjestu Majstorović je izbjegao gotovo sigurnu smrt. Dok je išao prema svom automobilu, napadač je na njega zapucao više puta.

Majstorović mu je umakao skrivajući se iza parkiranih vozila, a napadač i naručitelji nikada nisu otkriveni.

Osim Majstorovića policija je uhitila još nekoliko osoba, među njima je i njegovog mlađeg brata koji se nedavno vratio iz Irske.

Privođenje u USKOK očekuje se večeras ili sutra ujutro. Majstorovićeva majka kaže da on uopće nije sposoban za ispitivanje jer je prije 10 dana izgubio pamćenje.

Ne sjeća se ničega posljednjih sedam godina. Strahuje se da ima tumor na mozgu.

- Ne znam šta će biti s Deanom. Ne mogu ga ni ispitivati ako je izgubio pamćenje. U noći prije 10 dana to se dogodilo. On više ne zna ni ženu, ni dicu, ništa šta mu se događalo zadnjih sedam godina - kazala je za Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 19:44