ŠTO JE ISTINA?

MAJKA U STANU PRONAŠLA KRVAVOG SINA (11) S TEŠKOM OZLJEDOM VRATA: Policija nakon 15 dana zaključila 'misteriozni' slučaj koji je digao Split na noge

 
 Duje Klarić / CROPIX

Nikakav manijak s nožem u ruci ne hoda Brdima i Neslanovcem niti napada djecu nožem, niti ulazi u tuđe stanove, piše Slobodna Dalmacija.

Priča jedanaestogodišnjeg dječaka u Sarajevskoj ulici, kojeg je majka zatekla u stanu s porezotinom na vratu kako leži pored WC školjke, a on je rekao da ga ozlijedio razbojnik koji je ušao u stan, dobrano je uznemirio Splićane.

Nakon objave te vijesti novinari su pohrlili u te kvartove, a neupućeni sugovornici koji nisu ni direktni ni indirektni svjedoci događaja u novinarske mikrofone i pera govorili su svašta. Od toga da apsolutno vjeruju djetetu koje nema zašto lagati majci, do toga da su u svojoj mašti ili nepotrebnom strahu čak opisivali napadača kao crnog i visokog.

Nitko se tada nije pitao jesu li ikada čuli ili pročitali da je ijedan lopov ikad ozlijedio dijete, kada mu je primarni posao ukrasti, a 11-godišnjak mu sigurno ne bi predstavljao nikakvu prepreku u tome.

Pojedine građanke su nakon ove priče izjavljivale da od tada na privjescima nose švicarski nož, zatvaraju vrata stana te da su ova dva kvarta postali kvartovi opasnog življenja, navodeći slučajeve (tuča oko automobila ukradenog iz praonice) koji nemaju veze s ovim tragičnim događajem u kojem je ozlijeđeno dijete.

Treba li posebno naglašavati kako su djelatnici policije nakon ovih napisa morali u tim kvartovima pojačati policijske ophodnje, iako su znali da vrata stana nisu provaljena niti je išta ukradeno i da je djetetova priča na vrlo klimavim nogama. Najvažnije je da je dječak sada nakon operacije dobro i da radi zaštite obitelji nećemo ulaziti u detalje ovog nesretnog događaja.

Kako se iz splitske policije službeno danima nisu oglašavali o ishodu i uzrocima ove tragične priče, a kuloarske priče su nabujale do enormnog "vodostaja", poslali smo im službeni upit na ovu temu.

Iz PU splitsko-dalmatinske smo dobili sljedeći odgovor: "Poštovani, u svezi vašeg upita, obavještavamo vas da u odnosu na navedeni događaj nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a radi interesa zaštite djeteta nismo u mogućnosti iznositi više informacija."

Dakle, nikakav manijak s nožem u ruci ne hoda Brdima i Neslanovcem niti napada djecu nožem, niti ulazi u tuđe stanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:32