PRESUDA DAVIDU KOMŠIĆU

MAJKA UBIJENE KRISTINE ZAPREPAŠTENA ODLUKOM VRHOVNOG SUDA 'To je smijurija. Pa David je moju kćer ubio s 88 uboda, a ne s jednim! Idem na Ustavni sud'

 
Vesna Šimunić Krupljan i David Komšić
 Damjan Tadić, Goran Mehkek / CROPIX

Vrhovni Sud Republike Hrvatske djelomično je prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora 25 godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Podsjetimo, Komšić je u prvom stupnju dobio 30 godina zatvora za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan.

- Mislila sam da će dobiti više ili jednako, a ne da mu kaznu smanje! Pa kćer mi je ubio s 88 uboda, a ne s jednim! Ljuta sam i žalosna. Sva se tresem. Neću stati na ovome. Idem na Ustavni sud, pa i do suda u Strasbourgu ako treba! Od policije još uvijek nisam dobila kćerkine stvari poput prstena, naušnica, torbi. Vratili su mi samo auto u kojem je ubijena. Oštećen i zakrvavljen. Kad sam sjela u njega, rasplakala sam se. Doslovno slomila jer sam sjedila na skorenoj krvi, na mjestu na kojem je moja kćer skončala život na najbrutalniji način – kaže za Jutarnji list Vesna Šimunić Krupljan, majka ubijene Kristine.

Zaprepaštena je dijelovima obrazloženja Vrhovnog suda radi kojeg je Komšiću kazna smanjena.

- On se pokajao nije. Meni nije uputio ni jedan pogled tijekom suđenja nego se od prvog dana smijao u sudnici. Činjenica da još nije pravomoćno bio osuđen za prometnu nesreću u vrijeme ubojstva, a što navodno ne može biti otegotna okolnost, je smijurija. Ja sam ga četiri puta do tada prijavljivala, a samo jednom smo povukli prijavu jer je kćer bila maloljetna i prijetili su joj – zaključuje majka ubijene koja, naglašava, “više nema što izgubiti pa ide do kraja.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:32