SUĐENJE ZA UBOJSTVO

Majka ubijene tinejdžerice u Malom Lošinju: ‘Vidjela sam kćer kako leži, sve je bilo puno krvi‘

U Rijeci je počelo suđenje 41-godišnjem Branku Rafajcu optuženom za teško ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju
Policija na mjestu zločina
 Matija Djanjesic/Cropix

Na riječkom Županijskom sudu jutros je započelo suđenje 41-godišnjem Branku Rafajcu optuženom za teško ubojstvo 16-godišnjakinje 14. veljače oko 6:25 sati u Malom Lošinju, na kućnom broju 2 Ulice lošinjskih brodograditelja, prenosi Novi list.

Rafajac se na navode optužnice izjasnio kako se ne smatra krivim. Svjedočili su otac i majka tragično ubijene maloljetnice kao i prvi susjedi ubijene.

- S najmlađom kćeri taj dan trebala sam ići kod pedijatrice. U jednom trenutku pogledala sam na sat i bilo je 6:20 sati kad su zalupila bočna vrata i nepoznati čovjek je uletio u dvorište. Vikao je i psovao, tražio ženu, govorio ‘di si, izađi, dođi’. Pratila sam ga pogledom, a on se praktički u sekundi stvorio ispred mene. Rekla sam mu ‘nema tu tvoje žene’. Napao me, osjećala sam pritisak na ramenu, pokrila glavu. Krajičkom oka vidjela sam kako mi kćer izlazi. Ne znam da li ju je čuo ili osjetio, okrenuo se i zamahnuo rukom prema njoj. Krenula sam da ga odmaknem, uhvatio me za šiške i drmao glavom, nečim tupim i okruglastim me lupao po glavi i čupao. Tada me pustio i osjetila sam da mi nešto curi te vidjela krv. Okrenula sam se i vidjela kako mi kćer leži na boku. Mislila sam da je pala i da se udarila glavom. Kad sam ju pridigla počela joj je iz ustiju i nosa teći krv. Tu sam počela vrištati da se zove hitna. Vikala sam susjedi neka dođu brzo. Meni je to izgledalo kao cijela vječnost. Davala sam joj umjetno disanje, pokušala masirati srce, a onda je došla policija i hitna, samo je dio potresnog svjedočanstva žrtvine majke.

Kazala je i kako su ubojici ‘oči bile crne’. Također i kako je bila sva u krvi te kako i je na podu bilo jako puno krvi.

Iskaze su dali i trojica vještaka psihijatara, koji su ocijenili da je Rafajac u trenutku zločina bio teško bolestan zbog poremećaja ličnosti i sumanutosti.

Bivša Rafajčeva partnerica je u svjedočenju navela da ga je ostavila nekoliko mjeseci prije ubojstva zbog njegovog sumanutog ponašanja. Opisala je tijek njegove bolesti, ističući da je bio nekoliko puta na liječenju zbog psihičkih problema.

Posvjedočila je da se zbog toga više puta obraćala policiji, Centru za socijalnu skrb i liječnicima.

Suđenje se nastavlja u srijedu.

Podsjetimo, nožem je bez ikakva razloga i povoda ubijena 16-godišnja djevojka. Osumnjičeni za njezino ubojstvo je Branko Rafajac, koji je živio u susjednoj zgradi, točno iza njihove na Malinu 21. Nisu se poznavali niti su imali ikakve međusobne veze. Rafajec je od ranije bio poznat policiji zbog droge, narušavanja javnog reda i mira te obiteljskog nasilja. To jutro navodno je tražio svoju bivšu nevjenčanu suprugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:48