PRESUDA U SPLITU

Majka Zavadlavove žrtve: ‘Pravda nije zadovoljena! Naša djeca trunu u grobu, a on živi bolje nego prije‘

‘Bilo kakvi problemi ne rješavaju uzimanjem pravde u svoje ruke, već samo uz pomoć institucija‘, napominje Milena Torlak
MIlena Torlak
 Privatni album/SD

- Dobio je 40 godina, je li?, ponovila je Milena Torlak, majka ubijenog Jurice Torlaka, kad smo je nazvali i zamoli da komentira nepravomoćnu presudu prema kojoj je Filip Zavadlav za trostruko ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku dobio 40 godina zatvora.

- Dobio je što je dobio, mislim da je zaslužio. On smatra da nije kriv, stalno je to ponavljao na suđenju. Duša me boli kad to čujem. Jel možete zamisliti kako sam se osjećala kad je prošlog tjedna rekao da mora dobiti Nobelovu nagradu za mir? Još plačem kad se toga sjetim.

- Jesam li zadovoljna ili nisam? Što se mene tiče neka ga sutra puste. Samo želim da se apelira na današnje mlade da se ostave oružja, jer se bilo kakvi problemi ne rješavaju uzimanjem pravde u svoje ruke, već samo uz pomoć institucija. Ne naslađujem se ovom presudom, Bože sačuvaj! Ja Filipu mogu biti majka. Žao mi je da je do svega došlo... Da su institucije barem malo više vodile brige o obitelji Zavadlav uvjerena sam da se ovo ne bi dogodilo.

Pitamo je i misli li da je pravda sada zadovoljena?

- Pravda nije zadovoljena, vidjeli smo da je onaj momak iz Solina nedavno dobio 50 godina za ubojstvo bračnog para, a Filip 40. Ne znam kako to? Naša mlada djeca trunu u grobu, a on lipo sad živi kudikamo bolje nego je prije živio u svojoj familiji, bilda, trenira, deblja se, dok oni truju u zemlji.

- Oprostit mu ne mogu jer stalno ponavlja da nije kriv. I da treba dobiti Nobelovu nagradu. Čemu? Žao mi je da taj momak tijekom suđenja nije kazao što se točno dogodilo. Ni sad mi nije jasno zašto nije došao na moja vrata ako je nešto bilo. Uvjeravam vas da bih kao majka poduzela sve da ne dođe do ovog krvoprolića i masakra. Moj je sin ranjen trčao po pomoć nakon što je izrešetan, dozivao me... To su ogromni stresovi i jedna velika tuga koju nosim sama u svoja četiri zida. Samo ja znam kako mi je! Borim se sama sa sobom i nastojim suočiti s ovom velikom tragedijom koja me je zadesila. Koliko ću to još moći, ne znam..., jecajući nam je rekla Milena Torlak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:09