STRAVA U SPLITU

Majku je zapalio i ostavio u kadi da umre u mukama: Tužiteljstvo traži da ga se pošalje na liječenje

B.S se naljutio na majku jer mu je uzela cigaretu iz kutije. Zapalio joj je kosu i odjeću upaljačem
 Josko Ponos/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjeg B.S. za teško ubojstvo majke, 61-godišnje D.V.

Tužiteljstvo od suda traži da nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik bio neubrojivo i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, piše Slobodna Dalmacija.

Okrivljenog 39-godišnjaka tereti se da je počinio navedeno kazneno djelo tijekom noći 3. listopada 2021. od 1.30 do 8 sati, u stanu u Splitu, u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije mogao shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima.

Tereti ga se da je, nakon što se naljutio na svoju majku koju je i ranije zlostavljao, upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao požar da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život.

B.S se naljutio na majku jer mu je uzela cigaretu iz kutije. Zapalio joj je kosu i odjeću upaljačem i upaljenom cigaretom te ostavio u kadi. Pustio je vodu i kazao joj: 'Sada se sama ugasi.' Popio je tabletu i otišao na spavanje dok je majka umirala u stravičnim mukama i zapomagala. Ujutro je izašao na kavu, a kada se vratio kući, nazvao je Hitnu pomoć vidjevši majku mrtvu u kupaonici.

Ženu su pronašli sa stravičnim ozljedama. Osamdeset posto tijela bilo je u karboniziranom stanju.

U optužnici je predloženo da mu se produlji istražni zatvor, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 04:31