BRUTALAN NAPAD

MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA I SUPRUGA PREBILI HEP-ovce 'Ona me davila, a on nogom izbio zube'

Napadnuti sumnjaju da muškarac koji ih je udarao poznaje borilačke vještine
Karlovac, 290115.Na trgu Petra Zrinskog u Karlovcu danas oko 10 i 30 sati napadnuta su i pretucena dvojica radnika HEP-a koji su namjeravali s elektro mreze iskljuciti neplatisu. Intervenirala je policija i hitna pomoc.Na fotografiji: Radnik HEP-a sa policijom.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Dobili smo nalog da ih iskopčamo jer su neplatiše. Nismo se nikome javljali jer su nam mjerna mjesta u prizemlju zgrade bila dostupna. Odjednom je došao muškarac, opsovao mi mater i počeo me udarati po glavi, oborio me na pod i nastavio cipelariti.

Onda je došla žena koja me je uhvatila za vrat i počela daviti - tako je izgledao brutalan napad na djelatnika HEP-a Žarka Krajačića koji su mu priredili supružnici u dobi od 50-ak godina u samom središtu Karlovca, a prepričao nam ga je sam napadnuti u predvorju karlovačke bolnice, kamo je hitno odvezen.

U obranu kolege uključio se Ivan Mušnjak, nije tukao napadače, već je samo nastojao izvući Krajačića iz ruku pomahnitalih supružnika.

- Onda su tukli i mene po cijelom tijelu. Nemam vidljivih ozljeda, ali sve me boli - kaže Mušnjak i dodaje da se dosad znao naći pod verbalnom paljbom nezadovoljnih kupaca, ali nikada još nije dobio batine.

Pretučeni radnici Žarko Krajačić (lijevo) i Ivan Mušnjak. Foto: Robert Fajt / CROPIX

Obojica su se svom šefu požalila da je muškarac poznavatelj borilačkih vještina s obzirom na način na koji je udarao, ali da je njegova supruga bila još žešća u nastojanju da ih ozlijedi. Krajačić je izvukao deblji kraj, udarcem nogom napadač mu je slomio zubalo, a pri pokušaju da ga zadavi njegova žena mu je izgrebla vrat. HEP-ovci su uspjeli nekako pobjeći na gradski Korzo, odakle su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

U pratnji policije došla su dvoja kola. Supružnici su pobjegli u stan, a potom nikome nisu otvarali vrata, pa ni policiji koja im je kucala dva puta u dopodnevnim satima.

- Osjećam se loše, ne toliko fizički, koliko psihički - ispričao je suznih očiju šokirani Krajačić.

Događaju je svjedočio slučajni prolaznik Nenad Mimić. On je vidio krupnog muškarca kako nogom udara djelatnika HEP-a i izbija mu zub. Policija do zaključenja ovog izdanja nije uhitila počinitelje.

Supružnici su dužni 10.414 kn

Ogorčeni su i u karlovačkoj Elektri, gdje najavljuju tužbe protiv napadača. Šef Elektre Karlovac Branko Mohorić rekao nam je da ovo nije prvi incident problematične obitelji.

- Stvaraju nam probleme još od devedesetih godina, 2006. smo ih tužili zbog duga od 11.440 kuna i naplatili ga sudskim putem, a nakon toga nam u četiri navrata nisu dozvoljavali pritup mjernim mjestima za prostor na drugoj lokaciji. U konkretnom slučaju išlo im je isključenje zbog nenaplaćenog potraživanja od 10.414 kuna za dva poslovna prostora. Imaju još jedno mjerno mjestu, ali je u njihovu stanu, pa ćemo do njega uz pomoć policije - ispričao nam je Mohorić najavljujući utuženje, ne samo zbog nikad plaćenih usluga, već i zbog brutalnog napada na njihove radnike. Mohorić kaže da mjesečno imaju između 20-30 isključenja zbog neplaćanja, ali nikada još nisu doživjeli ovako brutalnu reakciju neplatiša. Zbog ovog događaja ubuduće će radnici HEP-a ovakve poslove vjerojatno obavljati u pratnji policije. - Idem sutra u policiju, vidjet ćemo njihovo izvješće i svakako ćemo morati poraditi na sigurnosti i na edukaciji - najavio je Mohorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:27