PODIGNUTA OPTUŽNICA

MAKLJAŽA U POZNATOM VODIČKOM NOĆNOM KLUBU Pijani Šibenčanin (36) nožem pokušao ubiti zagrebačkog policajca

Ilustracija privođenja
 Nikša Duper / Hanza Media

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg Šibenčanina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva. Njega se tereti da je proteklog ljeta, točnije 26. kolovoza oko 3,30 sati u vodičkom noćnom klubu Makina pokušao hladnim oružjem ubiti policijskog djelatnika iz Zagreba, koji nije bio na dužnosti i nalazio se na godišnjem odmoru u Vodicama.

Naime, prethodno je ovaj Šibenčanin u alkoholiziranom stanju verbalno zlostavljao goste 'Makine', a da bi ga umirio, prišao mu je zagrebački policajac, predstavio mu se i pokazao mu službenu policijsku iskaznicu. U tom trenutku, okrivljenik je iz džepa hlača izvadio preklopni nož s ispruženom oštricom i zamahnuo prema policajcu. On ga je uspio uhvatiti za ruke te su međusobnom naguravanju obojica završila na podu, nakon čega je Šibenčanin oštricom i sječivom noža više puta policajca zarezao po glavi i vratu nanijevši mu višestruke rezne rane. U daljnoj namjeri da usmrti policajca, okrivljenika je spriječilo nekoliko djelatnika i gostiju lokala koji su mu iz ruke izbili nož.

Šibenčanin se i dalje nalazi u istražnom zatvoru, a podignutom optužnicom Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je produljenje zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i sigurnosnu mjeru liječenja od ovisnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:13