OTKAZANO ROČIŠTE

Malenica zatražio očitovanje o ‘zlovoljnom‘ sucu, oglasio se i Plenković: ‘Sjajan razlog...‘

Od suca Antona Hlače zatraženo je pisano očitovanje o postupanju i razlozima odgode ročišta, kojeg se očekuje tijekom petka

Ivan Malenica

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica zatražio je od predsjednika Županijskog suda u Rijeci očitovanje nastavno na informacije o odgodi ročišta zbog nezadovoljstva suca plaćom.

Ministar će po za primanju očitovanja, ako izostane reakcija nadležnih sudova, poduzeti mjere sukladno ovlastima ministra temeljem Zakona o sudovima. Gordana Vulić Pavlović, sutkinja i glasnogovornica Općinskog suda u Crikvenici odgovorila nam je da je od suca Antona Hlače zatraženo pisano očitovanje o postupanju i razlozima odgode ročišta, kojeg očekuju tijekom petka. Po izvidu svih okolnosti i činjenica odlučit će se o daljnjem postupanju prema imenovanom sucu, odgovorili su nam s crikveničkog Općinskog suda.

Premijer Plenković komentirao je među ostalim u izjavi za medije u Požegi postupak suca Hlače.

- Sjajan je razlog za neodržavanje ročišta. Ja sam zatražio podatke od nadležnog suda da vidim o čemu se radi, treba reagirati DSV. Ako ne reagiraju oni, reagirat će ministar Malenica. Ovo je smijurija, plaće su povećane za mandata ministra Bošnjakovića, a ministar Malenica trenutno pregovara sa svim sudionicima u pravosuđu. Što god da jest, ovo je neozbiljno i neodgovorno. Ovo nije pritisak na pravosuđe, ali tome nema mjesta, a treba ispitati sve, ako je to sve istina - rekao je premijer Andrej Plenković u izjavi medijima u Požegi.

U nekoliko navrata pokušali smo dobiti izjavu od suca Hlače, ali na pozive na fiksni broj njegova ureda na sudu u Krku nije bilo odgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:19