JEZIVI SLUČAJ

'MALENOG SAGIJA VIŠE NEMA...' Preminuo psić kojeg su pronašli živog zakopanog kraj Zagreba, hoće li se ikad pronaći manijak koji mu je to napravio?

 

- Sagi nije izdržao. Malenog Sagija više nema. Maleni Sagi jutros je otišao iza duge. Uz sav trud stručnjaka, ugrijavanje jer je bio strašno pothlađen, saniranje mnogih rana prepunih crva, terapiju… jutros je borba za Sagijev život završila porazom nakon neuspješnog pokušaja reanimacije, vidno potresena rekla nam je Helena Fink iz Noine arke, hrvatske udruge zaštitnika životinja.

- Ove godine obilježavam 35 godina otkako se bavim zaštitom životinja i nikad dosad nisam vidjela ovakav slučaj, a svega sam se nagledala. Nije to bio šok samo meni, nego i stručnjacima na Veterinarskom fakultetu, gdje je Sagi bio zbrinut, dodala je Helena Fink.

Tako je na najtužniji mogući način završena strašna agonija malog preslatkog psa koji je jučer pronađen živ zakopan u Vugrovcu, mjestu u neposrednoj blizini Zagreba.

- Upita o Sagijevom zdravstvenom stanju u našem inboxu je bezbroj pa se ispričavamo, no ne stignemo odgovarati pojedinačno. Upita kako postati Sagijevim sponzorom je također bezbroj, no više nema pomoći. Nema ga. Njegovo malecko tijelo (jer imao je oko 10 kg) poslano je na obdukciju, da saznamo više o tome što mu se točno dogodilo, kažu u Noinoj arci.

Hoće li ikad biti pronađen manijak koji je tako nešto učinio nedužnom psu? Centar 112 sinoć je nazvala jedna žena i rekla kako je vidjela zakopanog psa u šumi. Mjesto zločina nije fotografirano, samo je životinja otkiopana. Po članku 205. Kaznenog zakona RH onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

U policiji kažu kako još nitko nije podnio kaznenu prijavu. Vremena još ima, no svi očekuju da to učini sklonište Dumovec. Evo što nam je rekao Damir Skok, ravnatelj ZOO-a u čijem je sastavu sklonište Dumovec:

- U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine u 21 sat i 30 minuta Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba zaprimilo je poziv stanovnika Vugrovca da sumnjaju kako je zakopan živ pas. Naša je terenska ekipa hitno izišla na teren i unutar pola sata bila na opisanoj lokaciji u Vuger Selu. Građani su u međuvremenu sami otkopali psa. Budući da je pas bio u izrazito lošem zdravstvenom stanju, odmah smo ga prevezli na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nadamo se da će onaj tko ga je živog zakopao, biti najstrože kažnjen!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:55