TUŽAN KRAJ

Mali Čeh (6) preminuo u bolnici nakon što je upao u bazen apartmana na Viru

Dječaka je iz bazena spasio direktor apartmanskog hotela u kojem su češki turisti iz Ostrava odsjeli
Vir, Zadar, 290612Jucer u poslijepodnevnim satima u Paradise resortu Vanessa na Viru, u bazen je upao sestogodisnji djecak iz Ceske. Direktor resorta Sinisa Vajnhal(30) i njegov prijatelj Goran Ernjakovic (47) primjetili su djecaka kako u besvjesnom stanju pluta u bazenu nakon cega su ga izvukli van i zapoceli reanimaciju do dolaska vozila hitne pomoci. Djecak se nalazi u OB Zadar i jos je u teskom stanju.Na fotografiji: bazen Paradise resorta Vanessa u kojem je doslo do nesrece.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012

Šestogodišnji dječak, češki državljanin, koji je u četvrtak upao u bazen ispred apartmana na Viru , gdje je taj dan sa roditeljima došao na ljetovanje, preminuo je u noći na subotu u zadarskoj Općoj bolnici.

Kod šestogodišnjaka, koji je nakon nesreće cijelo vrijeme bio priključen na aparate za disanje u Jedinici intenzivnog liječenja zadarske bolnice je, kako kažu liječnici, nastupila moždana smrt.

Kao uzrok smrti navodi se utapanje , a policija je o cijelom slučaju Županijskom državnom odvjetništvu proslijedila posebno izvješće.

Podsjetimo, šestogodišnjak je za nekoliko minuta, koliko je bio sam, skinuo rukavice za plivanje i upao u bazen. Siniša Vajnhal (30), direktor apartmanskog hotela u kojem su češki turisti iz Ostrava odsjeli, odmah je skočio i izvukao dječaka, te ga reanimirao zajedno sa prijateljem Goranom Ernjakovićem (47). Do dolaska Hitne pomoći koja je dvadesetak minuta tražila apartman, dječak je izbacio vodu, no iako ga je hitna pomoć po dolasku pokušala reanimirati, šestogodišnjak je u besvjesnom stanju prevezen u zadarsku Opću bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:25