FATALNA NESREĆA

Malo mjesto kod Đakova u suzama: ‘A sve je bilo spremno za veliku proslavu 18. rođendana...‘

L. M. (23) je ušao Alfa Romeom u križanje na đakovačkoj obilaznici bez zaustavljanja. Cestom je naišao Opel i zabio se u njega
 Vlado Kos/Cropix

Mladići L. M. (23) iz Dragotina i F. J. (18) iz Svetoblažja, mjesta nedaleko od Đakova, smrtno su stradali u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 19.40 sati dogodila na obilaznici Đakova, točnije na raskrižju obilaznice i lokalne ceste koja vodi prema mjestu Dragotin.

Kako su priopćili iz PU osječko-baranjske, do nesreće je došlo nakon što ''23-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije zaustavio automobil na znak "Stop" te je nastavio kretanje kroz križanje bez zaustavljanja''.

Lampioni

U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak, te je svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su se oba vozila nastavila nekontrolirano kretati i udarila u osobni automobil koji se zaustavio na znaku "Stop". Na mjestu nesreće jutro poslije gore lampioni, a mogu se pronaći i pojedini dijelovi automobila.

Prema našim informacijama, L. M. je upravljao Alfa Romeom u kojem su osim njega bili F. J. i još jedan mladić u dobi od 23 godine, koji je zadobio ozljede opasne po život i trenutno se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Osijek. Alfa je išla u smjeru Đakova, a zašto se L. M. nije zaustavio na znak "Stop", policija tek treba utvrditi, no prve indicije ukazuju da je riječ o klasičnoj nepažnji koja za posljedicu ima dva izgubljena mlada života. 19-godišnjak koji je upravljao vozilom iz smjera Piškorevaca vozio je Opel, a na raskrižju je na znaku "Stop" bio Fiat.

- Svi smo u šoku. Ovo je malo mjesto, svi se međusobno poznajemo i ti dečki su moji prijatelji. Ne mogu vam opisati koliko sam tužna - plačući nam je rekla djevojka koju smo zatekli na opustjelim dragotinskim ulicama koje ne pamte ovakvu tragediju.

- Ovdje ionako imamo malo mladih, a sada smo ostali bez dvojice krasnih momaka. Kažem dvojice, jer smo mi povezani sa Svetoblažjem, dobro se slažemo i svi smo međusobno prijatelji - rekao nam je jedan mještanin Dragotina.

Djevojka s kojom smo razgovarali puna je hvale i lijepih riječi za poginule prijatelje. L. M. je, inače, bio zaposlen na stočnoj farmi koja se nalazi 100-tinjak metara od raskrižja na kojem je ugašen njegov mladi život, a F. J. je prošle godine završio za bravara. Jesenas je radio kao sezonac u berbi jabuka na plantaži koja se također nalazi neposredno uz kobno raskrižje.

Planirao rođendan

- Bili su predivni dečki. F. J. je za mjesec dana trebao proslaviti 18. rođendan i pripremao je veliko slavlje, a svi smo se tome radovali. Sada ćemo svi zajedno tugovati zbog ovog prevelikog gubitka - rekla je djevojka ne krijući i ne susprežući suze zbog gubitka prijatelja, s kojima je i sama u subotu bila u večernjem izlasku u Đakovu. Dečki su i u nedjelju krenuli prema Đakovu, ali tamo, nažalost, nisu stigli. L. M. je, inače, najstariji od četvero djece, koliko ih imaju njegovi roditelji koji su i prije dvije i pol godine proživjeli veliku tragediju kada su ostali bez 18-godišnjeg sina.

Osim njih dvojice, imaju još dvije kćeri i sina, koji su mlađi od sada tragično preminulog L. M. I F. J. ima dvije sestre i brata, a on je bio najmlađe dijete u obitelji. Kako smo neslužbeno doznali, L. M. je preminuo na mjestu nesreće, dok je F. J. bitku za život izgubio u kolima Hitne medicinske pomoći na putu prema osječkoj bolnici.

Kao što smo već naveli, 23-godišnjak je zadobio ozljede opasne po život, a ozlijeđena su još četvorica mladića, pri čemu je 19-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno ozlijeđeni, ali nam iz policije nisu znali reći tko se od njih nalazio u kojem automobilu. Na mjestu nesreće intervenirali su i pripadnici DVD-a Đakovo, koji su morali rezati krov Alfe kako bi došli do unesrećenih.

Inače, ovo nije jedina tragedija u đakovačkom kraju u nedjelju. Oko 14.45 sati 22-godišnji hrvatski državljanin sletio je s kolnika nerazvrstane ceste u šumskom predjelu zvanom ''Merolino'' kod Strizivojne, udario u betonski most odvodnog kanala i na mjestu poginuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:16