TUČNJAVE

Maloljetni nasilnik ostaje u pritvoru još jedan mjesec

Krajem listopada J. J. sa svojom ekipom napao je 15-godišnjaka ispred centra Avenue Mall
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Maloljetni J. J., kojem se sudi zbog napada na Luku Ritza, ostat će u pritvoru zbog napada na 15-godišnjaka ispred Avenue Malla krajem listopada.

Odluka na sjednici

Neslužbeno doznajemo da se na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda održala sjednica na kojoj se odlučivalo hoće li 16-godišnjaku biti produljen pritvor dok traje pripremni postupak, a maloljetnik će iza rešetaka najvjerojatnije provesti još mjesec dana.

Otac tvrdi da je sin nevinašce

Budući da se radi o maloljetniku, informaciju nitko službeno nije htio potvrditi. J. J. je, kao što smo već pisali, krajem listopada zajedno s još trojicom mladića navodno pretukao 15-godišnjaka.

Nasilnici su 15-godišnjaku prišli dok je na stanici čekao autobus prema Donjoj Lomnici gdje živi. Jedan ga je zatražio pet kuna rekavši da mu “fali za pljuge”. Kada je 15-godišnjak posegao za novčanikom, ovaj ga je udario, a na njega su nasrnuli i ostali.

Uspio im je pobjeći, no banda ga je sustigla kod Doma zdravlja i iscipelarila. Srećom, naišao je prolaznik koji je zaustavio tučnjavu, a 15-godišnjak je prošao samo s lakšim ozljedama.

Otac J. J. je nakon njegova uhićenja negirao da mu je sin sudjelovao u tučnjavi te tvrdio da je u to vrijeme u Avenue Mallu pio kavu s prijateljicama. Isto je tvrdio i za slučaj Ritz, odnosno pričao je da njegov sin maturanta Grafičke škole nije ni pipnuo. Otac pretučenog 15-godišnjaka je, pak, tvrdio suprotno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:06