ŠOKANTAN VIDEO

Maloljetnici u Puli usred dana pretukli vršnjaka, roditelji prijavili policiji: ‘Istražujemo tko je na snimci...‘

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sve u cilju utvrđivanja identiteta osoba sa snimke jednog pulskog portala

Tučnjava u Puli

 /Regional Express

Istarska policija potvrdila je u srijedu navečer kako je zaprimila dojavu o vršnjačkom nasilju u Puli a u kojem je, prema pisanju nekih portala, nekolicina mladića, tinejdžera, u samome središtu grada, usred dana fizički napala drugog vršnjaka.

"Radi zaštite dobrobiti djece u javnost ne možemo iznositi nikakve detalje. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sve u cilju utvrđivanja identiteta osoba sa snimke jednog pulskog portala", izjavila je Hini glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija će poduzeti mjere kako bi se čim prije utvrdile okolnosti ovog nemilog događaja i sve druge mjere iz njihove nadležnosti, dodala je.

Regional Express tijekom dana objavio je kako u posjedu videosnimki iz Pule, na kojima se vidi kako su nekolicina mladića u samome središtu grada napala jednog vršnjaka. Neslužbeno se doznaje kako je policija dojavu o ovom događaju zaprimila od roditelja napadnutog dječaka te kako se ovaj incident dogodio, po svemu sudeći, u utorak.

Inače, upravo je u srijedu u Puli u organizaciji istarske Policijske uprave održana panel rasprava pod nazivom "Vršnjačko nasilje - izazovi današnjice" na kojoj je istaknuto da je prepoznavanje vršnjačkog nasilja najbolji put ka njegovom suzbijanju. Kako se čulo na panelu, promatrajući brojku prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja, iščitava se da je vršnjačko nasilje na razini cijele države, pa tako i na području PU istarske u porastu; odnosno u porastu je broj dojava o nasilju među djecom i mladima, posebno u školama i zonama odgojno obrazovnih institucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:16