STRAVA NA ISTOKU HRVATSKE

MALOLJETNICU OPILI, DROGIRALI, TRI DANA SILOVALI I SVE SNIMALI, ZA IŽIVLJAVANJE DOBILI PO GODINU ZATVORA 'Htjela sam pobjeći, ali sustigli su me...'

 

Borislav G. (34) i njegovi višestruko osuđivani prijatelji Mario B. (31), Milorad B. (32), Ivan H. (31) i Tomislav B. (34), nakon deset godina od seksualnog zločina nad tada 16-godišnjom djevojkom, nedavno su doznali nepravomoćne sudske pravorijeke.

Na jednom Općinskom sudu u istočnoj Hrvatskoj svaki od petorice okrivljenih osuđen je na po godinu dana zatvora jer su se upleli u seksualni čin s tinejdžericom koju su prethodno napili i drogirali heroinom, a cijeli grupni odnos snimao je jedan od prijatelja kojeg su pozvali da snimi orgijanje. I snimio je više od osam minuta pornouratka koji je brzo postao dostupan drugima.

Poznanstvo iz viđenja

Prema optužnici, počinili su više spolnih odnošaja s maloljetnicom bez njezina pristanka. Bilo je to u rujnu 2007. u jednom kafiću, gdje su konzumirali alkohol i opojna sredstva, a potom su odlučili iskoristiti omamljenost tinejdžerice koju su opili i drogirali ne bi li s njome spolno općili. Državno odvjetništvo ih je optužilo za kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno da su s maloljetnom osobom izvršili više spolnih odnošaja bez pristanka.

- Te dečke poznajem iz viđenja. Bila sam te večeri u kafiću s poznanikom Ivanom. Sjedili smo i pili sok, nakon čega je on otišao, a ja sam ostala sama. Do mene u separeu sjedili su ti dečki koji su me pozvali da im se pridružim na piću. Pili su vino, pivo i gemišt. No, nisu bili pijani. S njima sam otišla u WC, u kojem su se drogirali kokainom ili heroinom. I ja sam ga ušmrkala sa smotane novčanice i bilo mi je prvi put u životu. Jedan od dečki mi je obećao platiti 1000 kuna za seks. Kad smo došli u neku kuću, jedan mi je ubrizgao heroin iglom u venu. Bila sam ošamućena, ali sam rekla da ne želim seks s njima, pa mi je opaljen šamar.

Naređeno mi je da se skinem. Dopustili su mi da se nakon seksa otuširam, pa sam se omotala plahtom i pobjegla kroz prozor. Dečki su potrčali za mnom. Uhvatili su me na početku ulice i vratili kući te prisilili na grupni seks. Pustili su me tek sutradan. Od straha nikome nisam rekla, a moj dečko je doznao jer je vidio snimku na internetu - ispričala je na sudu žrtva, tvrdeći da su dečki znali njezinu dob. Iako je orgijanje trajalo cijelu noć, napominje da ju nisu tukli, jedino ju je Ivan šamarao. Okrivljeni Mario B. prisjetio se da su te večeri u kafiću bili svi pijani, nakon čega su s djevojkom, koja mu je izgledala punoljetna, otišli u jednu kuću.

- Tomislav B. i Milorad B. rekli su mi da su u kuću doveli djevojku iz kafića. U spavaćoj sobi zatekao sam nju golu, a s njom su bila gola još dvojica. I mene su nagovarali na seks s njom govoreći mi da je punoljetna. Pridružio sam im se, a kad je došao Robert B., na poziv nekog od frendova, mobitelom je snimio oralku i grupno. Ja sam zaspao nakon svega, bio sam pijan, a čuo sam da je Robert snimku prebacivao s telefona na telefon - pravdao se Mario B.

Optužili djevojku

Borislav G. se, pak, prisjetio da je kobnog dana obišao nekoliko lokala ispijajući alkohol, a u kući prijateljeve bake dočekali su ga “redaljka” i goli prijatelji s djevojkom na bračnom krevetu. Nakon što je i on utažio svoju seksualnu glad, otišao je iz kuće uvjeravajući sebe, a potom tužiteljstvo te sud da mu je “izgledala punoljetna i dosta razvijena”.

Slično se branio i Milorad B., napominjući da prilikom seksualnog odnosa nije bilo nikakve prisile te da ni on, ali ni djevojka nisu bili pijani. Odbacio je navode da joj je netko obećao novac u zamjenu sa seks. Ivan H., je porekao da je maloljetnicu upoznao u kafiću već da ju je prvi put vidio u kući tijekom orgijanja te da joj nije dao heroin, a kamoli ošamario. Ustvrdio je i da se, kad je vidio gužvu u kući, povukao u jednu sobu, u kojoj je zaspao, Petookrivljeni Tomislav B. odgovornost je svalio na djevojku.

Po pozivu snimio 8,24 minute seksa

Robert B. koji je dotrčao u spornu kuću ne bi li, na zamolbu osuđene petorke, snimio grupni seks, priznao je da su ga u 7.30 sati kobnog dana zvali dečki na telefon.

- Ne znam tko me točno zvao, ali znam da su mi rekli da dođem u kuću Marija B. da nešto snimim.

Ušao sam u kuću, pa u sobu. Stajao sam na vratima i vidio dečke od kojih nisam sve poznavao, baš kao ni djevojku.

Ona je bila gola. Rekli su mi da snimim seks. Snimio sam i otišao. Ne znam jesu li bili pijani ili nadrogirani, ali su mi izgledali opušteni i veseli i nisam uočio nikakvu prisilu. Poslije me nitko nije zvao da im pokažem ili dam snimku.

Istog dana sam je izbrisao iz telefona - posvjedočio je Robert B. u čijem je mobitelu policija pronašla videozapis u trajanju od 8,24 minute na kojem je vidljiv eksplicitni odnos ženske osobe s više muškaraca. Ista snimka nađena je i u mobitelu Nikole B. koji ju je dobio na svoj mobitel, a iako je, kako tvrdi, nije dobro bi pogledao, jedno jutro mu je policija banula na vrata jer su ga, po frizuri jednog od aktera grupnog seksa sa snimke, zamijenili s Ivanom H.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. siječanj 2023 23:33