‘DOBRO ODGOJENI‘

Maloljetnik iz Vrbovca kazneno će odgovarati zbog nanošenja teških ozljeda: ‘Ozlijeđeni je počeo prvi‘

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda mladiću u Vrbovcu, 15-godišnjak će kazneno odgovarati

Ilustracija

 Cropix

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda 16-godišnjaka u gluho doba noći u subotu na Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu, kazneno će odgovarati 15-godišnji sumještanin. I dok se od posljedica obračuna srednjoškolac oporavlja u KBC Zagreb gdje mu je liječnički tim utvrdio strašne ozljede glave (krvarenje u mozgu te ozljede nosa s pomakom), osumnjičeni je u subotu i nedjelju proveo pod ingerencijom policije na kriminalističkom istraživanju.

Po dovršetku obrade, predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podneseno posebno izvješće općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu o kojem dalje ovisi hoće li za njega zatražiti pritvor ili će biti dovoljan.

Riječ je o nemilom događaju od 18. veljače u 2.30 sati dok je napadnuti srednjoškolac bio u večernjem izlasku s društvom. Upućeni u problematiku kažu da se tijekom večeri dosta konzumiralo alkohol i da se prije sukoba na otvorenom, nekolicina njih družila u jednom obližnjem lokalu.

- Nažalost taj ozlijeđeni dečko je prvi počeo neugodno provocirati te je krenuo s naguravanjem drugog. Nismo očekivali tučnjavu jer su obojica dobro odgojeni. Ovaj drugi je odmah uzvratio jer alkohol očito čini svoje i tu nema kočnice. Vidjeli smo da ga je udario jednom šakom u glavu te je pao na tlo i udario glavom o beton. Hitna pomoć je brzo došla i koliko smo vidjeli nije bio pri svijesti, a dečki s kojima je taj drugi bio su se razišli - kaže za Jutarnji list svjedok sukoba.

Sugovornik ukazuje ujedno i kako nije samo problem što roditelji ne uspijevaju djecu držati pod kontrolom u sitne sate, nego što je i alkohol lako dostupan maloljetnicima.

- Nitko u trgovinama i kafićima, jer žive za svaki euro u ovoj teškoj situaciji, ne traži od maloljetnika osobnu iskaznicu. Prodaju im i alkohol i cigarete, profit je ipak ispred svega tako da se ne može baš sva krivnja svaliti na roditelje, iako odgoj počinje od kuće - zaključuje svjedok obračuna.

A kako neslužbeno doznajemo, na mjesto sukoba policija je došla s odmakom točnije tek kad je otac pretučenog maloljetnika došao u PP Vrbovec i prijavio da mu je sin pretučen i u teškom stanju u zagrebačkoj bolnici. Policija je vrlo brzo uspjela ući u trag osobi koja je ozlijedila srednjoškolca, a od velike pomoći bili su i svjedoci, kako doznajemo, koji su počinitelja na prepoznavanju i prepoznali.

Ono što najviše žalosti u cijeloj priči je da je na mjestu događaja u te sitne sate bilo dosta ljudi koji se nisu željeli miješati, a osim što su pozvali Hitnu pomoć, nitko nije smatrao nužnim odmah pozvati i policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:22