RUŽAN INCIDENT

Maloljetniku slomio čeljust pred kafićem u Vodicama, sudac istrage pustio ga da se brani sa slobode

O svemu je izvijestilo šibensko Općinsko državno odvjetništvo koje je napadača ispitalo zbog sumnji da je počinio nanošenje teške tjelesne ozljede te prijetnje

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zbog sumnji da je prije deset dana ispred lokala u Vodicama slomio čeljust 17-godišnjaku, a zatim mu dan kasnije prijetio preko Facebooka, šibenska je policija uhitila 19-godišnjaka te je šibensko općinsko tužiteljstvo protiv njega predložilo određivanje istražnoga zatvora.

Međutim, sudac istrage ga je pustio te umjesto istražnoga zatvora odredio mjeru zabrane približavanja i kontaktiranja sa žrtvom. O svemu je izvijestilo šibensko Općinsko državno odvjetništvo koje je napadača ispitalo zbog sumnji da je počinio nanošenje teške tjelesne ozljede te prijetnje.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak u noćnim satima 4. rujna 2022., ispred ugostiteljskog objekta u Vodicama, udario šakom u glavu dijete oštećenika (2005.) koje je uslijed udarca palo na tlo i zadobilo tešku tjelesnu ozljedu (prijelom mandibule). Potom je, osnovano se sumnja, 6./7. rujna 2022. putem društvene mreže prijetio smrću djetetu čime je kod njega izazvao uznemirenost i ozbiljan strah za život.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora i naložio osumnjičeniku mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabranu uspostavljanja i održavanja veze s njim", navelo je tužiteljstvo u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:30