UŽAS KRAJ DUGE RESE

MAMA I TATA POGINULI PRED KĆERI (9) Išli su prema Karlovcu, na autobusnom su kolodvoru trebali pokupiti sina koji se vraćao sa sezonskog posla...

 
 Mario Pušić / CROPIX

Bračni par iz Vrbovskog smrtno je stradao, a njihova devetogodišnja kćerkica teško je ozlijeđena u strahovitoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 13.35 sati dogodila na staroj riječkoj cesti (DC-3) u Vukovoj Gorici nedaleko od Duge Rese.

Obitelj se u Škodi Fabiji kretala u smjeru Duge Rese, putujući, navodno, prema Karlovcu, gdje je namjeravala pokupiti starijeg sina, koji je autobusom dolazio sa sezonskog posla. Neslužbeno doznajemo da je otac obitelj D. K. vatrogasac, a da je njegova supruga, pokojna A. K., radila kao tajnica u policijskoj postaji u Vrbovskom.

Ukliještena

Kobnog trenutka nalazili su se na ravnici od kojih stotinjak metara, nakon što su izašli iz nekoliko zavoja. Otprilike nasred te ravnice vozač je skrenuo udesno s ceste, izletio u jarak i udario u stablo. Udarac je bio strahovit, toliko da je na mjestu usmrtio oboje supružnika. Djevojčica, koja je sjedila na stražnjem sjedalu, ostala je ukliještena, a tek nakon dolaska vatrogasaca noga joj je oslobođena iz zgužvanog lima te je hitno prevezena u Opću bolnicu Karlovac.

- Mogu potvrditi da smo zaprimili maloljetnu pacijenticu kojoj su detektirane teške tjelesne ozljede. Stanje joj je stabilno te slijedi daljnje liječenje - potvrdio je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, čije se osoblje maksimalno posvetilo oporavku i njezi male pacijentice s obzirom na strašnu targediju koju je tek doživjela.

Na cesti su ostali vidljivi tragovi kočenja na dužini od oko sedam metara, koji su s ceste vodili u žbunje. S ceste se mogao vidjeti samo stražnji dio vozila, jer prednji je zakrivalo granje.

Očevid

Što je uzrok nesreće - prebrza vožnja, pretjecanje ili ju je prouzročilo neko drugo vozilo - predmet je policijskog istraživanja koje će uslijediti nakon očevida. No, već nakon nesreće na mjestu događaja očevici su pričali da je vozač pretjecao kombi vozilo te se pokušao vratiti u svoj trak zbog nailaska vozila iz suprotnog smjera. U tome je uspio, ali zbog prevelike brzine više nije mogao ostati stabilan u svojem traku te je izletio udesno.

Za trajanja policijskog očevida na mjestu događaja promet ovom dionicom odvijao se naizmjenično uz regulaciju prometa.

Istragom se još uvijek utvrđuju svi detalji

Policija još uvijek ne zna točne uzroke stradavanja obiteljki iz Vrbovskog u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 13.30 sati dogodila u Vukovoj Gorici na staroj Riječkoj cesti, istragom se još uvijek utvrđuju svi detalji.

Potvrđeno je da je osobnim automobilom riječkih registracijskih oznaka upravljao 39-godišnjak, koji je, iz za sada neutvrđenog razloga, u zanošenju sletio van kolnika i udario u stablo. On je tom prilikom smrtno stradao, isto kao i njegova suvozačica, 43-godišnja supruga, a 9-godišnja kćer im je teško ozlijeđena.

Iz policije navode kako u cilju utvrđivanja točnog uzroka nastanka prometne nesreće provode daljnje kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:30