IZNENADNA ODLUKA

Mamić otkazao Miljeviću: ‘Bolje je da nema branitelja kojeg obožava i voli, jer rezultat je - nula‘

‘Daleko mu je bolje da nema svog izabranog branitelja kojeg obožava i voli, jer rezultat sa službenim braniteljem ne može biti lošiji‘
Veljko Miljević i Zdravko Mamić
 Emica Elvedji/Cropix

Zdravko Mamić otkazao je punomoć svom odvjetniku Veljku Miljeviću koji ga zastupa u oba sudska postupka za izvlačenje novca iz Dinama. I u onom za koji je na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora i o kojem bi Vrhovni sud uskoro trebao dati drugostupanjski pravorijek, ali i u drugom koji nikako da počne, također na osječkom sudu.

Podsjetimo, početak tog suđenja do sada je odgođen čak šest puta, jer svaki put netko od sedmorice optuženih nije mogao doći na zakazanu raspravu. Najčešće zbog covida, a zadnji put je Mamićevog sina Marija, koji je također optužen, u Dubaiju 'uhvatio' išijas.

Novi pokušaj zakazan je za ponedjeljak 1. veljače, no kako sada stvari stoje i to će biti još jedan neuspješan pokušaj da ovo suđenje, u kojem se Zdravka Mamića i još šestoricu tereti da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna, a klub oštetili za 200 milijuna kuna, napokon počne.

Naime, budući da je Mamić otkazao Miljeviću kao svom izabranom branitelju te o tome izvijestio Županijski sud u Osijeku pri čemu nije izabrao drugog branitelja, predsjednik ovog suda morao je, prema Zakonu o kaznenom postupku, Mamiću dodijeliti branitelja po službenoj dužnosti.

Tako će u ponedjeljak na raspravu kao Mamićev branitelj po službenoj dužnosti doći osječki odvjetnik Mario Vrabac, a s obzirom da on s ovim predmetom do sada nije imao doticaja, sigurno je da će Vrabac tražiti odgodu rasprave kako bi se mogao upoznati s predmetom. Miljević u početku nije želio previše o razlozima otkazivanja punomoći.

- Punomoć je opozvana, a zašto je to učinjeno, zakonski nije pravno važno – kazao nam je, a onda ipak dodao.

- Netko može nekome biti do groba zahvalan i vidjeti da ga zastupa najbolji čovjek na svijetu, a rezultat tih radnji je čvrsta nula. U tom slučaju, onda mu je daleko bolje da nema svog izabranog branitelja kojeg obožava i voli, jer rezultat sa službenim braniteljem ne može biti lošiji - kazao je Miljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:41