VELJKO MILJEVIĆ

Mamićev odvjetnik već najavio ustavnu tužbu: ‘Čvrsto sam vjerovao da će odluka biti drugačija‘

Odvjetnik koji Mamića zastupa u ovom predmetu kaže kako je neugodno iznenađen odlukom Vrhovnog suda
Veljko Miljević i Zdravko Mamić (arhiva)
 Vlado Kos/Cropix

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Veljko Miljević, odvjetnik koji Mamića zastupa u ovom predmetu, kaže kako je neugodno iznenađen takvom odlukom Vrhovnog suda te je najavio ustavnu tužbu.

- Čvrsto sam vjerovao da će odluka biti drugačija. Postoji pravo tužbe ustavnom sudu RH. Bez obzira što sudi taj sud i kako sudi taj sud, ja ću uložiti sav svoj napor da sačinim ustavnu tužbu na najbolji mogući način i vjerujem da će u toj ustavnoj tužbi, u tom ustavnom postupku biti utvrđene teške povrede prava zaštićenih Ustavom, rekao je Miljević za RTL Direkt.

- Što se tiče Zdravka Mamića, Hrvatska je u tri navrata pokušala dobiti izručenje Zdravka povodom upravo ove presude. Rekli su da ne mogu i ne žele izručiti Zdravka Mamića jer nije udovoljeno onim pretpostavkama koje su navedene u zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, komentirao je Miljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:11