DAN LUDILA

MANIJAK U CENTRU ZAGREBA LJUDE NAPADAO NOŽEM! Na Ribnjaku porezao mladića, maltretirao ljude u kafiću u Vlaškoj, prijetio u trgovini,...

 
 Goran Mehkek / Ilustracija / CROPIX

Prava drama kao iz nekog filma odvijala se jučer popodne na potezu od zagrebačke Ulice Ribnjak sve do Kvaternikova trga. Naime, oko 15.35 sati u svoj pohod praćen ludilom krenuo je 29-godišnji mladić. U ruci je držao nož s kojim je mahao i hodao po ulici Ribnjak. Prvo je s leđa prišao slučajnom prolazniku te je bez ikakvog razloga tog 34-godišnjaka porezao nožem i pobjegao niz ulicu. Zatim je otrčao do Vlaške gdje je ušao u jedan kafić u kojem su se u kobno vrijeme nalazili vlasnik lokala i zaposlenik. Obojici je, opet iz samo njemu znanog razloga, zaprijetio nožem i pobjegao dalje niz ulicu prema Martićevoj.

Trčeći je stigao do Kvatrića gdje je ušetao u trgovinu. Otišao je do prvih polica s kojih je uzeo dva proizvoda koja nije imao namjere platiti jer je odjurio niz vrata na ulicu. Ne bi li doslovce nestao s plijenom, odlučio se popesti na obližnju zgradu. Završio je na jednom od balkona i potom sa visine od sedam metara skočio u dvorište tržnice. Pao je na nadstrešnicu od pleksiglas ploča, a unatoč ozljedama, uspio je locirati u neposrednoj blizini otključani Peugeot u koji se sakrio misleći da ga nitko uočiti neće.

Ali, čim je ugledao policiju koja je za njim već tragala jer su dojave o rastrojenom i opasnom čovjeku na telefon 192 samo stizale, napadač je iz vozila otrčao prema Makančevoj gdje su ga policajci sustigli i spriječili njegov daljnji bijeg.

- Liječnička pomoć osumnjičenom pružena je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi nakon čega će biti provedeno kriminalističko istraživanje. U događaju su lakše ozlijeđeni jedan građanin te policijski službenik i osumnjičeni muškarac – kažu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:02