‘OSJEĆAM SE NESIGURNO‘

Manijak u pitomom zagrebačkom kvartu cijelu noć bušio gume, nastradao i auto poznatog voditelja

Jedna od nadzornih kamera ga je snimila i vidi se kako kruži oko jednog auta i divljački ubada u gume nož - rekao je jedan stanar
 Zeljko Puhovski/Cropix

U jednom od dijelova Grmoščice u zapadnom dijelu Zagreba najmanje desetak osobnih vozila našlo se na meti manijaka koji je, iz samo njemu znanog razloga, pod okriljem noći sa petka na subotu nožem se iživio na automobilskim gumama. Skupocjeni Ranger Rover, nekoliko Mercedesa i BMW-a, Citroen.. samo su neki od vozila na kojima je pričinjena materijalna šteta koja, kad se konačni izračun napravi i odrade popravci pneumatika, najvjerojatnije bude premašila 100 tisuća kuna.

Prema pričanjima ogorčenih susjeda, počinitelj je na nekoliko mjesta na svakom kotaču, kako bi bio siguran da će biti stoposto uspješan u svom naumu, napravio rezove od tri do desetak centimetara. Činio je to dok su vlasnici vozila spavali. Među oštećenima je i Petar Vlahov, poznati HTV-ov novinar i urednik kojeg je potez kvartovskog manijaka ostavio bez teksta.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Osjećam se šokiran i nesiguran. I mogu samo reći da je sve u rukama policije i pravosuđa. Policija je promptno reagirala na pozive. Nije stvar više ovdje materijalne štete iako ona nije mala, nego što nam nosi sutra, idući tjedan, idući mjesec – rekao je za Jutarnji kratko Petar Vlahov kojem je počinitelj s nožem izrezao sve četiri gume na skupocjenom terencu.

Drugi žitelji ulice s nevjericom su cijelo prijepodne promatrali policijski očevid i naglašavaju nam kako je najžalosnije u cijeloj toj priči što je počinitelj najvjerojatnije jedan njihov susjed koji ima psihičkih problema i kojem kršenje zakona i činjenje materijalne štete nije strano.

- Jedna od nadzornih kamera ga je snimila i vidi se kako kruži oko jednog auta i divljački ubada u gume nož. Zamislite, jedan od susjeda danas ima svadbu. I njemu su probušene gume. Pa jel to normalno? Naša ulica je puna djece koja se na ulici igraju, a zbog tog čovjeka koji očito ima psihičkih problema jer mu ovo nije prvi puta, mi smo svi u strahu. Ne znamo kako može reagirati ako ga se krivo pogleda – sa strahom nam govori drugi stanar Grmoščice ne vjerujući da će se uopće uspjeti obeštetiti ako i do sudskog postupka dođe.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Iz PU zagrebačke kažu tek da je kriminalističko istraživanje u tijeku povodom dojave građana o više probušenih guma na automobilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:34