BELI MANASTIR

MANIJAK U SUDNICI Nasrnuo na sutkinju i pokušao je udariti šakom: 'Ubit ću te!'

Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

OSIJEK - Zbog fizičkog napada i prijetnje ubojstvom sutkinji Prekršajnog suda u Belome Manastiru, sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio je danas jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjemu B.V. iz baranjskoga mjesta Bilja, priopćio je danas taj sud.

Osumnjičenika se tereti da tijekom jučerašnje rasprave na belomanstirskome Prekršajnom sudu, nakon objave odluke, nasrnuo na sutkinju kako bi je šakom udario u glavu, u čemu je djelomično uspio, a kad ga je policija spriječila u daljnjem napadu, zaprijetio joj je da će je ubiti.

S obzirom na to da je protiv osumnjičenika na Prekršajnom sudu pokrenut postupak zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a riječ je o osobi sklonoj konzumaciji alkohola, sudac istrage utvrdio je kako su ispunjeni zakonski uvjeti da mu se odredi istražni zatvor.

Istražni zatvor određen mu je zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela pokušaja nanošenja teške ozljede i prijetnje te zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:24