PODIGNUTA OPTUŽNICA

Manijak ušetao u trgovački centar pa počeo sve redom zalijevati solnom kiselinom, zaposlenici u šoku zvali policiju

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a kad je alarmirana policija, rastrojeni muškarac se obrušio i na policijske službenike

Ilustracija

 Cropix/

Gospićko tužiteljstvo ekspresno je, nakon svega mjesec dana istrage, podignulo optužnicu protiv 56-godišnjeg muškarca koji je po trgovačkom centru u Otočcu izlijevao solnu kiselinu.

Kazneno će odgovarati zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a događaj datira od 24. srpnja ove godine kada je u pola bijela dana muškarac ušetao u trgovački centar.

Stao je nasred prodajnog prostora te uzeo više boca solne kiseline koje je, jednu za drugom, počeo otvarati i potom prolijevati po artiklima i unutrašnjosti.

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a kad su zaposlenici alarmirali policiju, rastrojeni muškarac se obrušio i na policijske službenike koje je vrijeđao i omalovažavao.

Odmah je uhićen i pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela, a tužiteljstvo za njega od Općinskog suda u Gospiću gdje je stigla optužnica, traži produljenje istražnog zatvora jer bi zbog svoga stanja mogao počiniti i teže kazneno djelo. A provedeno vještačenje je utvrdilo da je u inkriminirao vrijeme bio neubrojiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56