IZAŠLA IZ REMETINCA

Marija Ratkić, jedna od osumnjičenih za veliku pljačku Ine, puštena iz istražnog zatvora

Ratkić je podnijela ostavku na mjesto direktorice PIS-a pa su ispunjeni uvjeti da joj se ukine istražni zatvor

Marija Ratkić izlazi iz istražnog zatvora u Remetincu

 Marko Todorov/Cropix

Donedavna predsjednica Uprave Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić, obuhvaćena istragom Uskoka u aferi vezano za Inu, izašla je iz pritvora u Remetincu. Nije davala izjave okupljenim novinarima.

Kako smo ranije javili, odvjetnici Marije Ratkić, Petar Pavković i Višnja Galešić, su u ime svoje branjenice, sada već bivše direktorice Plinare Istočne Slavonije i jedne od osumnjičenih u "plinskoj aferi", predali sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda prijedlog da joj se ukine istražni zatvor.

image
Marko Todorov/Cropix

Naime, njoj je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Marija Ratkić ostavku na mjesto direktorice predala je još 28. kolovoza. Sada, nakon što je održana Skupština, ta odluka je i formalno provedena u sudskom registru te su odvjetnici svu relevantnu dokumentaciju dostavili sudu.

image
Marko Todorov/Cropix

Ratkić se, podsjećamo, tereti da je prodavala plin i pritom zaračunavala manipulativne troškove, a ona je u svom iskazu USKOK-u rekla da je sve radila po nalogu direktora INA-e Damira Škugora, koji je ujedno bio i član Nadzornog odbora PIS-a.

image
Marko Todorov/Cropix

Ona je u svom iskazu činjenično potvrdila optužbe USKOK-a te je navela da je ugovore o prodaji prirodnog plina tvrtki OMS - Upravljanje radila po nalogu prvookrivljenog Damira Škugora. Njoj USKOK ne stavlja na teret da je, za razliku od ostalih osumnjičenih u "plinskoj aferi", ostvarila imovinsku korist.

image
Marko Todorov/Cropix

U međuvremenu, Mariju Ratkić je HDZ vukovarsko-srijemske županije isključio iz stranke.

Očekivalo se da će Marija Ratkić i prošli petak izaći iz zatvora, ali to se nije dogodilo iz formalnih razloga.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:18