ZLOČIN IZ 2000. GODINE

Mario Sova za ubojstvo ispred Aquariusa dobio četiri godine zatvora

Nakon više od deset godina suđenja, Sova je proglašen krivim. Njegovo ime se spominje i u istrazi oko ubojstva Cvetka Simića
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Mario Sova osuđen je u petak ujutro na Županijskom sudu u Zagrebu na četiri godine zatvora za ubojstvo Roberta Marana ispred diskoteke Aquarius na Jarunu 2000. godine.

Podsjetimo, Sova je osuđen nakon deset godina suđenja u odsutnosti, poništenja oslobađajuće presude i natezanja. Na sudu je u srijedu iznio svoju obranu u kojoj tvrdi kako je Marana ustrijelio slučajno.

- Napali su me ispred Aquariusa i tukli. Potrčao sam u automobil po jaknu u kojoj je bio pištolj. Natezali smo se i pištolj je opalio u zrak, a drugi put u pod. Pobjegao sam kad sam vidio da je pao i otišao istog dana u Mostar. Nisam znao da je mrtav, tek sam u novinama pročitao da je Maran ubijen. Kajem se, ali nisam imao namjeru nikoga ozlijediti - objasnio je Sova.

Sovino ime se spominje i u istrazi oko ubojstva Cvetka Simića , čije je raskomadano tijelo pronađeno na Jarunu sredinom ožujka ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:44