DRAMA U S. BRODU

Maskirani lopov uletio u poštu, pod zalio benzinom, pa pobjegao. A onda se 10 dana kasnije vratio...

Nakon dva mjeseca podignuta je optužnica protiv 56-godišnjaka zbog dva razbojništva od kojih je jedno ostalo na pokušaju

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Totalno izvan sebe bila je zaposlenica Hrvatske pošte u Slavonskom Brodu kada je u poslovnicu uletio maskirani lopov koji je počeo po podu prolijevati tekućinu iz boce mirisom nalik na benzin. Približio joj se, izlio sve do zadnje kapi te otrčao van. Bez plijena, bez ičega. Bilo je to 20. veljače ove godine kada je razbojnik, maskiran kapuljačom na glavi te medicinskom maskom preko lica i sunčanim naočalama, bio nepoznat.

S odmakom od deset dana, 1. ožujka oko 12.50 sati, nova drama i na istom mjestu. Identično maskirani muškarac ušao je u poslovnicu, ali ovoga puta s oružjem za kojem se kasnije ispostavilo tek da je revolver-plašljivac. Žena je prestravljeno istrčala napolje, a nepoželjni klijent se poslužio novcem iz blagajne.

Uzeo je 3632,56 eura i pobjegao niz ulicu. Međutim, nije daleko stigao jer ga je policija, zahvaljujući organiziranosti i kvalitetnim dojavama, uhitila oko 13.40 sati u Vrpolju. Kod njega su tom prilikom pronašli oružje i ukradeni novac. A kako se istraživanje zahuktalo, kriminalisti su ga povezali i s događajem od 10 dana ranije kada je benzinom "škropio" poslovnicu pošte.

Nakon dva mjeseca Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjaka zbog dva razbojništva od kojih je jedno ostalo na pokušaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:42