TRAŽE GA

MASKIRANI RAZBOJNIK UPAO U POŠTU U NOVOM ZAGREBU Iz poslovnice koja je opljačkana i početkom veljače pobjegao s novcem

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Novčarske institucije u novozagrebačkom naselju Središće u krugu od 100-tinjak metara, ako je suditi prema razbojništvima od početka godine, omiljena su meta kršiteljima zakona.

U subotu rano ujutro, svega 25 minuta nakon otvaranja, poslovnica Hrvatskih pošta u Ulici Ivana Šibla našla se na meti nepoznatog lopova, koji si je, uz prijetnju vatrenim oružjem, "zaradio uskrsnicu". Kako doznajemo, maskirani razbojnik je, odmah po ulasku u poštu, zaprijetio djelatnicima nakon čega se uspio domoći novca. Navodno je riječ o više tisuća kuna, no točan iznos pričinjene štete bit će poznat po dovršetku policijskog očevida, koji je u tijeku.

Zagreb, 310318.
Pljacka poste u ulici Ivana Sibla u Srediscu.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Inače, ista poslovnica na meti pljačkaša našla se i 3. veljače, i to usred bijela dana. Također je bila subota kad je lopov na isti način zaprijetio službenicima pošte te pobjegao niz ulicu.

Zanimljivo je kako se spomenuta poslovnica HP-a nalazi točno preko puta Privredne banke Zagreb, na udaljenosti od 20-ak metara. A još nekoliko stotina metara dalje, nalazi se i Splitska banka koja je pak 14. veljače također bila opljačkana, i to isto usred bijela dana.

Zagreb, 310318.
Pljacka poste u ulici Ivana Sibla u Srediscu.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Je li u pitanju isti pljačkaš koji ima fetiš na novčarske ustanove u Središću, a koje mu se čine kao vrlo laka meta, pokazat će istraga.

Je li u bijegu imao pomagača koji ga je čekao u nekoj od susjednih uličica, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:11