BRUTALNO PRETUČEN

MASOVNA TUČNJAVA NA CAJKAMA Pijan razbijao čaše pa pokupio batine kad je pokazao srednji prst

Fizički sukob dogodio se za vrijeme večernjeg izlaska 17-godišnjaka s dvojicom prijatelja
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Tri dana trebalo je zagrebačkoj policiji da riješi slučaj brutalnog premlaćivanja 17-godišnjeg mladića ispred kluba Platinum na Kennedyjevom trgu tijekom vikenda. I dok je maloljetnik u teškom stanju s izljevom krvi u mozak ali i sa 2,7 promila alkohola u krvi hospitaliziran u KBC Zagreb, policija se digla na noge. Za nanošenje teških ozljeda uhićen je i prijavljen 19-godišnji F.B., od ranije poznat policiji zbog imovinskih delikata.

Osim njega, za sudjelovanje u tučnjavi prijave je zaradilo još petero mladića starih između 18 i 22 godine. No, tu privođenju nije bio kraj jer je u isto vrijeme u tom sukobu, ali lakše ozljede, zadobio još jedan maloljetnik, prijatelj teško pretučenog 17-godišnjaka, a zbog čega će kazneno odgovarati, pak, A.M. (20).

Fizički sukob dogodio se za vrijeme večernjeg izlaska 17-godišnjaka sa dvojicom prijatelja. Dečki su ispijali alkoholna pića i uživali, na svoj način, u večeri.

Ali u 3,20 sati te subote nastao je krš i lom nakon što je, prema pričanjima svjedoka, 17-godišnjak počeo razbijati čaše i vrijeđati goste pa su ga redari ispratili na ulicu. Međutim, to mu izbacivanje nikako nije sjelo pa je osim kiše uvreda, prema staklu kafića iza kojeg su sjedili gosti, mahao srednjim prstom.

Vidjevši taj prizor, dečki iz lokala su izašli napolje te su se sukobili sa 17-godišnjakom i njegovim prijateljima. Šaku u glavu 19-godišnjak je opalio svom maloljetnom 'neprijatelju' koji je pao na tlo nakon čega su ga ostali, tvrdi policija, cipelarili. Na tlu je završio i njegov prijatelj vršnjak, ali sa srećom lakšim ozljedama.

Redar Platinuma je intervenirao i razdvojio sukobljenu masu. Sudionici tučnjave koja je izazvana zbog pretjeranog broja promila, završili su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće u rukama pritvorskog nadzornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:00