DRAMA U KOSTAJNICI

MASOVNA TUČNJAVA NA KESTENIJADI Napali konobaricu pa se potukli s policajcima

 Elvir Tabaković / CROPIX

HRVATSKA KOSTAJNICA - U nedjelju, 12. listopada, zadnjeg dana kestenijade, oko 2.40 sati u ugostiteljskom objektu u Ulici Nine Marakovića u Hrvatskoj Kostajnici 22-godišnji mještanin je fizički napao 52-godišnjaka s područja Dvora te ga lakše ozlijedio, a njegov 32-godišnji prijatelj je potom verbalno napao i naguravao konobaricu koja je pokušala smiriti 22-godišnjaka.

Vidjevši da je došlo do narušavanja javnog reda i mira policijski službenik koji se zatekao na mjestu događaja izdao je zapovijed 32-godišnjaku da prestane s činjenjem prekršaja, na što se on oglušio i fizički nasrnuo na policajca.

Tada su policajcu na dužnosti priskočila u pomoć četiri policijska službenika koja su bila van službe, međutim počinitelji, kojima se pridružio i još jedan 32-godišnjak, su pružali aktivni otpor i fizički napali policajce, pri čemu su dva policijska službenika lakše ozlijeđena.

Pri tom su policajce vrijeđali i omalovažavali pogrdnim riječima. Uz uporabu sredstava prisile počinitelji su uhićeni i dovedeni u policijsku postaju. Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi bili pod utjecajem alkohola. Pregledom je kod 32-godišnjaka pronađen 1,8 gram marihuane.

Protiv svih počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog napada na službenu osobu te su i prekršajno prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. Optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge podnesen je protiv 32-godišnjaka, priopćila je sisačka policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:43