PETERO PRIVEDENIH

Masovna tučnjava u Zagrebu: Ljubomorna prodavačica božićnih jelki organizirala premlaćivanje konkurenta

Sve je krenulo kada se 32-godišnja prodavačica borova dogovorila sa četvero zavidnih istomišljenika da pretuku konkurenciju
Ilustracija
 Blickwinkel/Alamy/Alamy/Profimedia

Biti zavidan je ružna osobina koja ponekad, ako je suditi prema policijskoj prijavi, dovede do tučnjave i činjenja kaznenih djela. Naime, zbog činjenice da je jednom prodavaču borova bolje išla prodaja organiziran je fizički obračun u kojem je jedna osoba čak teško ozlijeđena.

Sve je krenulo 18. prosinca oko 20.40 sati na križanju Martićeve i Heinzelove ulice u Zagrebu kada se 32-godišnja prodavačica borova dogovorila s četvero zavidnih istomišljenika da pretuku konkurenciju, točnije 43-godišnjeg muškarca kojem je nekoliko desetaka metara dalje bolje išla prodaja božićnih drvaca.

Pa su tako idejna začetnica tučnjave s 44-godišnjom prijateljicom i još trojicom mladića starih 21 i 22 godine, krenuli u obračun.

Uspješnijem trgovcu prvi je udarac zadala 44-godišnja "dama" koja ga je prvo počela udarati rukama po licu. U pomoć je nesretnom čovjeku pritekao 29-godišnji prolaznik no to je bio okidač za masovnu tučnjavu. S ciljem da 43-godišnjaka teško ozlijedi, 21-godišnjak ga je udario šakom u glavu pa je nesretni prodavač završio u nesvijesti na tlu, a dok je ležao ošamućen, 21-godišnjak ga je s vršnjakom dalje nastavio udarati rukama i nogama po tijelu i po glavi. Vidjevši da vrag uzima šalu jer je 29-godišnji prolaznik grčevito pokušavao pomoći napadnutom čovjeku, četveročlana banda je i njega krenula udarati po cijelom tijelu gdje god je stigla.

A točka na "i" divljaštva na Kvatriću bila je kad je 22-godišnjak krenuo gađati željeznim stalcima za borove konkurenta i čovjeka koji mu je pokušavao pomoći.

Iz zagrebačke policije kažu da su nakon provedenog istraživanja dvije dame i trojica mladića predana pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnesene kaznene prijave - za sudjelovanje u tučnjavi, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i pokušaj teškog ozljeđivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:28