UPUTIO SE PREMA SPLAVU?

Mateja snimile kamere, shrvani otac: ‘Samo da ga nađem pa makar da ga jednom poljubim‘

Periš je rekao da će danas poslijepodne stići u Beograd i da će se prvo naći s prijateljima svog sina u klubu ‘Gotik‘

Nenad Periš i Matej Periš

 Vladimir Dugandžić/Cropix/Screenshot

Nenad Periš, otac Splićanina Mateja Periša (27) nestalog u Beogradu noć prije dočeka Nove godine, kazao je kako se sa sinom posljednji put čuo 30. prosinca oko 17 sati i da nije primijetio ništa neobično tijekom razgovora.

On je bio s najboljim prijateljima iz osnovne škole, njih sedmorica su, kaže, otišli u Beograd na proslavu Nove godine.

- Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo - rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej kombijem došao u Beograd sa šestoricom prijatelja i da su se danas trebali vratiti za Split.

Dodaje da je Matej bio ekonomist, kao i da se bavio sportom. Preko ljeta je radio kao skiper na jahti.

- Imao je organiziran svoj poslovni život, školu je završio... Taj odlazak na doček Nove godine bio je prvi put da je u Beogradu - čuje se njegov otac na audio snimci koju možete preslušati OVDJE.

- Evo, mladi momak na početku svog života... sa završenim fakultetom... - s tugom u glasu, isprekidano govori Matejev otac:

- Nemamo još rezultata. Da vam kažem iskreno, puno vremena je prošlo od kada smo se posljednji put čuli, nada mi kopni, ali još se nije ugasla... - rekao je.

Periš je rekao da će danas poslijepodne stići u Beograd i da će se prvo naći s prijateljima svog sina u klubu 'Gotik', da bi, kaže, rekonstruirali ono što se dogodilo, mada su oni to već sve učinili.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetinu ugostiteljskih objekata i jedno je od centara noćne zabave u srbijanskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu medij.

Obavijest o nestanku Mateja Periše nalazi se na službenim stranicama policija Srbije i Hrvatske, te na portalu nestalisrbija.rs, ali za sada nema službenih informacija koje bi ukazivale na mogući trag koji može pridonijeti potrazi.

Nenad Periš zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomist i bivši vaterpolist, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti, a sada prvi put u Beogradu.

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudac, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolist Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

- Tisuće ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovjek iz Beograda, kojeg ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vijencu. Svima zahvaljujem na suosjećanju, ali najvažnija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali što se dogodilo - rekao je Periš.

- Samo da Mateja nađem, pa makar ga morao samo jednom poljubiti - jedva, kroz plač izgovorio je otac nestalog mladića.

Kamere ga snimile kako ide prema splavu?

Nadzorne kamere ispred kluba 'Gotik' u Beton hali snimile su nestalog mladića iz Splita Mateja Periša (27), neslužbeno je potvrđeno za Blic.

Kamere su ga snimile kako se kreće prema stepenicama koje se spuštaju prema jednom splavu.

Snimka je inače loše kvalitete, jer je bila maglovita večer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:20