‘DOBRA JE TO EKIPA‘

Matejev prijatelj o njegovom društvu: ‘I prije dva mjeseca je tragično stradao jedan od njih...‘

‘Ma neće momci ništa pričati. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Nije im ovo lako za izdržati‘, ističe prijatelj

Klub Gotik, Matej Periš i potraga na Savi

 Cropix/Instagram

Šesti dan traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem, nestalim nakon što se noć uoči Silvestrova s prijateljima zabavljao u klubu Gotik u Beogradu.

Njegov otac Nenad Periš od nedjelje je u Beogradu, a prijatelji koji su prošli poligrafsko ispitivanje vratili su se u Split.

Policija i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije jučer su bezuspješno pretražili područje Save gdje su kamere snimile zasad neidentificiranu osobu kako stepenicama silazi prema rijeci.

image
Tom Dubravec/Cropix

Potraga se nastavlja i danas, a patrolni brodovi pretražuju i područje Dunava, s obzirom na to da se u njega Sava ulijeva na samo oko 300 metara dalje od mjesta gdje je Periš tulumario.

O slučaju se oglasilo jučer i Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije koje poručuje da se danonoćno traga i da se poduzimaju sve mjere kako bi Mateja što prije našli. I hrvatska policija ističe kako se suradnja s Republikom Srbijom odvija koordinirano i u realnom vremenu.

Objavljene su i snimke mladića koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taxi, a dok srbijanska policija traži mladog Splićanina, gotovo svi mediji u regiji pokušavaju složiti 'slagalicu' od do sada viđenih slika i snimki nadzornih kamera, koje su po Beogradu zabilježile Matejevo kretanje.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda u snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospjele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, s kojim su novinari Slobodne Dalmacije razgovarali u utorak.

Sugovorniku su kazali kako pokušavaju doći do Matejevih prijatelja, koji su s njime bili u Beogradu.

- Ma neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gdje im je prijatelj, a prije dva mjeseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako za izdržati – kazao im je.

I otac nestalog mladića Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu čeka bilo koju vijest o nestalom sinu, rekao je da ne sumnja u tvrdnje njegovih prijatelja, sa kojima je, kako je rekao, Matej odrastao.

image

Klub Gotic

Tom Dubravec/ Cropix
image

Klub Gotic

Tom Dubravec/ Cropix

- Vidio sam tu djecu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li što mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namjere nikada nisam ni posumnjao - kazao je za Slobodnu.

- Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osjećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželio nikome, ni najvećem neprijatelju - rekao je Nenad Periš i kazao kako će ostati u Beogradu dok Mateja ne vrati kući 'na bilo koji način'.

- Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:48