NE SMIJE IZ BEOGRADA

Matejevoj prijateljici u Srbiji oduzet pasoš? Prijatelji progovorili o dva računa iz Gotika

Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH surađuje prema zahtjevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije - napisao nam je Nenad Periš

Nestanak Mateja Periša

 Tom Dubravec/Cropix

Matejeva prijateljica, Splićanka koja je u vrijeme njegova nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati, ne smije napustiti Srbiju.

Srbijanska policija, prema informaciji za koju nismo uspjeli dobiti potvrdu, oduzela joj je putovnicu. S njom se prije više od desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš, Matejev otac, koji nam je rekao da mu je Maja rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju. No, je li to točno, tek se treba utvrditi.

U međuvremenu, policija nastavlja ispitivati njegove prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok je on nestao.

- Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. siječnja, ali su se javili da će produljiti najam i vratili su ga 4. siječnja poslijepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali - rekao nam je zaposlenik tvrtke iz zagrebačke Dubrave u kojoj je unajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Porukom nam se iz Beograda javio i Matejev otac Nenad. "Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH surađuje prema zahtjevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije", napisao nam je Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 08:03