NESTALI SPLIĆANIN

Mateju i dalje ni traga, progovorio novi svjedok: ‘Došlo je do meteža u klubu... Vrijeme se poklapa‘

Pripadnici riječne policije u srijedu su s građanima pretraživali korito rijeke Save. Na terenu su bili i ronioci

nastavlja se potraga za Matejem Perišem u Beogradu

 Tom Dubravec/CROPIX, INSTAGRAM

Više javno tužiteljstvo u Beogradu u suradnji s policijom aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. prosinca, objavili su beogradski mediji u srijedu pozivajući se na izvore u tom tužiteljstvu.

Izdane su zapovijedi za uzimanje snimki sigurnosnih kamera i vještačenje DNK profila s mjesta gdje je Splićanin bio viđen posljednji put, navodi portal Večernjih novosti tvrdnje izvora.

U Tužiteljstvu su najavili da će "poduzeti i druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja nestanka" Splićanina koji je u Beograd s prijateljima došao na doček Nove godine.

Pet dana nakon nestanka Mateja Periša (27) "još se sklapaju kockice šta se dešavalo" nekoliko sati nakon što je izišao iz noćnog kluba "Gotik" u Beton hali, jednom od stjecišta noćnoga života u srbijanskoj prijestolnici, gdje je bio s prijateljima u noći na 31. prosinca.

image
Tom Dubravec/CROPIX

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije učinit će sve da pronađe nestalog Splićanina Mateja Periša, poručio je u srijedu ministar Aleksandar Vulin. Dodao je kako postoje određena saznanja o nestanku mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova obitelj.

- Znamo da je bio u klubu, s prijateljima, znamo gdje su iznajmili stan, ali 'nestanak je kasno prijavljen' - rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da je "isključena mogućnost" bilo kakvog nasilja ili sukoba.

U slučaju nestanka mladog Splićanina stručnjaci upozoravaju da beogradski tabloidi i pojedini mediji u Hrvatskoj vode "vlastitu istragu, prepunu nagađanja i pretpostavki" koje zbunjuju javnost, otežavajući i policiji i obitelji, unatoč molbi Matejeva oca Nenada Periša da su jedino mjerodavne obavijesti srbijanske policije.

- Apsolutno vjerujem policiji Srbije koja vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu - rekao je Nenad Periš Hini u nedjelju po dolasku u Beograd.

On nije želio govoriti o komentarima koji su se u povodu nestanka njegova sina pojavili u medijima i na društvenim mrežama u Hrvatskoj i Srbiji.

- Svatko ima svoj obraz i svoju dušu. Ne interesiraju me ti komentari niti ih želim komentirati - rekao je Hini Periš.

image
Tom Dubravec/CROPIX

Televizija Pink je u srijedu navečer javila kako su svi resursi MUP-a i dalje angažirani kako bi se riješio misterij nestanka Mateja Periša. Pripadnici riječne policije u srijedu su s građanima pretraživali korito rijeke Save.

Ta potraga je okončana i ništa ne ukazuje na to da se ondje nalazi tijelo nestaloga Splićanina. Teren su pretraživali i ronioci.

Svjedok iz Gotika otkrio detalje incidenta u noći kad je nestao Matej Periš

Beograđanin, čije je ime poznato redakciji portala Nova.rs, bio je gost u klubu Gotik u noći kad je ondje posljednji put viđen Matej Periš (27) iz Splita. On kaže kako se sjeća da je izbio manji incident i da je osiguranje reagiralo kao i uvijek u sličnim situacijama, no on nije primijetio nikakvo nasilje.

- Incident se desio nakon Cobijevog nastupa, oko sat vremena poslije ponoći. Najprije sam primijetio metež u zadnjem dijelu kluba. Taj dio prostora djelomično je skriven, nalazi se neposredno iza pozornice, u blizini dva velika šanka. Nisam vidio tučnjavu, ali jesam pomutnju koja je izgledala kao intervencija osiguranja, tipična, uostalom, za beogradske klubove. Pomaknuo sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u osiguranju koji su iznosili barem dvojicu mladića - ispričao je Beograđanin.

Dodaje kako osiguranje nije tuklo te mladiće koje su iznijeli van.

- Nisam vidio ni da su ozlijeđeni, mada su izgledali pijano, ali ruke su im bile 'u poluzi' - onesposobljene tako da ne mogu zadati udarac. Proveli su ih praktički kroz cijeli klub - u pravcu izlaza. Sve je bilo gotovo za manje od 5 minuta. Ne tvrdim da je među njima bio i Matej, ali incident se poklapa s vremenom njegova nestanka - rekao je jedan od gostiju Gotika za Nova.rs.

Isti portal podsjeća kako je u srijedu o incidentu i sukobu grupe gostiju za hrvatske medije govorio i prijatelj nestaloga Mateja iz Splita. On je rekao kako je saznao od prijatelja koji su bili s Matejem u Beogradu da je sukob izbio najprije između njih i grupe Zadrana koji su bili za susjednim stolom.

Razmirice su izbile oko računa, najprije s konobarima, jer su gosti smatrali da im je previše naplaćeno, da bi se potom rasprava povela međusobno između dvije grupe na temu tko je i koliko čega popio. Nakon toga reagiralo je osiguranje koje je nekoliko njih izbacilo iz kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56