UHIĆEN S PAKETOM KOKAINA

MATIJA HRGOVIĆ IZAŠAO NA SLOBODU, ALI KAO OSUĐEN ČOVJEK Doznajemo da se brat najboljeg hrvatskog boksača nagodio s tužiteljstvom

Brat boksača Hrgovića dobio šest mjeseci zatvora za 263 grama kokaina
 Njea Markičević / CROPIX, PU Zagrebačka

Matija Hrgović (23), brat slavnog boksača Filipa Hrgovića, nakon četiri mjeseca provedena u pritvoru zagrebačkog Remetinca zbog neovlaštene proizvodnje i preprodaje droge, izašao je na slobodu, ali kao osuđen čovjek.

On se, naime, zbog 263 grama kokaina koje su policajci pronašli ispod njegovih nogu u automobilu, nagodio s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na kaznu od 14 mjeseci, no ona mu je pretvorena u djelomični uvjet, odnosno šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok je za (pre)ostalih osam mjeseci dobio četverogodišnji rok kušnje. Ujedno mu je izrečena i sporedna novčana kazna od 15.000 kuna, koju mora platiti, a ostao i bez 14.000 kuna koje mu je policija oduzela prilikom pretresa jer se sumnja da potječu od preprodaje opijata.

Stari grijeh

Njegov prijatelj Ivan Kuretić (26), s kojim je istog dana uhvaćen s prstima u pekmezu, ostaje do daljnjega iza rešetaka jer je prekršio uvjetnu kaznu. Kuretić je u konačnici osuđen na dvije i pol godina zatvora, u što je uključeni stari, uvjetni grijeh iz prošlosti od pola godine.

Podsjetimo, u večernjim satima 30. svibnja policajci su ih zatekli na području Sesveta u VW-u kojim se koristi Hrgović. Kuretić je bio na mjestu vozača, a Hrgović je sjedio na suvozačkom sjedalu. Površinskim pregledom na podu ispred suvozačeva sjedala uočili su plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom. Policija je tada izvijestila da je Hrgović sa suvozačkog mjesta pokušao pobjeći, ali da su ga uspjeli svladati primijenivši fizičku silu i sredstva za vezivanje.

U pretrazi vozila kriminalisti su pronašli 263 grama kokaina, a u obiteljskoj kući koju su koristila obojica, a Matijina ju je majka kupila mjesec dana prije toga, policajci su pronašli još 53,2 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima konoplje, oblijepljenih trakom. U pretresu Kuretićeva doma istražitelji su, pak, zaplijenili improviziranu prešu s tragovima kokaina.

Šuti kao zaliven

Inače, uhićenje se dogodilo dan uoči svadbe njegova brata Filipa Hrgovića. Boksačev brat od dana uhićenja šuti kao zaliven.

Nije iznosio obranu i od svega se branio šutnjom da bi na kraju šturo priznao samo činjenične navode iz optužnice. Hrgovićev odvjetnik Gordan Preglej potvrdio je kratko za Jutarnji list da je postignut sporazum s Državnim odvjetništvom te da je njegovu branjeniku Matiji Hrgoviću ukinut istražni zatvor.

Inače, Matija Hrgović sve je do svibnja imao čistu kaznenu evidenciju, a na teži način naučio je lekciju da svako društvo nije dobro društvo. Njegov otac je, nakon što je slučaj dospio u medije, samo kratko “prokomentirao” da “komentara nema jer da je to sve privatna stvar običnih ljudi od krvi i mesa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:06