KRIMINAL U KB DUBRAVA

Medicinar uzeo mito od 1000 eura i muškarcu dao lažni bris na koronu, on odgodio odlazak u zatvor

Prema optužnici, 30-godišnjak je prema uputi medicinskog tehničara došao u KB Dubrava gdje mu je predao mito


KB Dubrava

 Goran Mehkek/Cropix

Uskok je podigao optužnicu protiv 32-godišnjeg medicinskog tehničara iz KB-a Dubrava, koji je krajem prošlog rujna za 1000 eura krivotvorio nalaz kojim je 30-godišnjak ishodio odgodu odlaska u zatvor.

Optužnicom se 30-godišnjaku stavlja na teret da je, nakon što je presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu osuđen na kaznu zatvora te nakon što je rješenjem Županijskog suda u Slavonskom Brodu određeno da je 27. rujna 2021. dužan javiti se na izdržavanje zatvorske kazne, ponudio mito medicinskom tehničaru radi ishođenja odgode odlaska u zatvor.

Prema optužnici, 30-godišnjak je prema uputi medicinskog tehničara došao u KB Dubrava gdje mu je predao mito, nakon čega ga je uputio na trijažu i daljnji pregled, pri čemu je lažno naveo da je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

Nakon toga je 32-godišnjak, koristeći okolnost da kao medicinski tehničar ima pristup pacijentima pozitivnim na koronavirus, uzeo bris nazofarinksa od nepoznate pacijentice za koju je znao da je pozitivna na kronavirus i za taj bris lažno naveo da pripada 30-godišnjaku.

Potom je 32-godišnjak, ističe Uskok, dostavio nalaz 30-godišnjaku koji ga je iskoristio u svrhu odgode izvršenja kazne zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 16:25