UBOJSTVO M. TOPOLOVČANINA

MEDICINSKI VJEŠTACI NAPRAVILI REKONSTRUKCIJU TRAGIČNOG DOGAĐAJA KOD ĐURĐEVCA Potpuno pobijena verzija priče fatalne Ksenije

 
Ksenija Topolovčan
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U nastavku suđenja Kseniji Topolovčan (30), optuženoj da je nožem ubila 39-godišnjeg supruga Mirka, u varaždinskom Županijskom sudu u četvrtak je ispitano dvoje vještaka sudske medicine, Josip Škavić i Andrina Kopjar.

Sudskomedicinski vještaci zaključili su da je vjerojatna verzija događaja da je Mirko Topolovčan mirno ležao na krevetu kad mu je supruga Ksenija zadala smrtonosni ubod nožem. Oboje vještaka suglasno je da u medicinskoj dokumentaciji nisu bile ozljede karakteristične za gušenje. Dopustili su mogućnost da ju je suprug uhvatio za vrat, ali od gušenja bi ostali tragovi. Vještaci nisu isključili ni potvrdili da se sve dogodilo onako kako je to u svojoj obrani opisala optužena Ksenija Topolovčan.

Varazdin, 150119.
Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Kseniji Topolovcan za ubojstvo supruga.
Na fotografiji: pravosudna policija dovodi Kseniju Topolovcan na sud.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ona je i na raspravi u četvrtak ponovila kako se ne sjeća u kojoj je ruci držala nož kojim je zadala suprugu smrtonosne ozljede. Optužena je rekla da se tri puta nabila na ključ u ormaru prilikom naguravanja sa suprugom, ali policija ju je fotografirala nakon ubojstva i na leđima nema nikakva traga te ozljede, a vještak Škavić rekao je da bi u slučaju da se nabila na ključ bilo vidljivih tragova na leđima. U jednom je trenutku Ksenija Topolovčan ustala s optuženičkog stolca i pokazala dio leđa, desni dio slabinske regije, u koji se navodno nabila na ključ.

Ksenija Topolovčan optužena je da je 9. travnja prošle godine pod utjecajem alkohola u obiteljskoj kući u Budančevici u Koprivničko-križevačkoj županiji nožem ubila svog supruga Mirka Topolovčana. On je preminuo na putu u bolnicu, a utvrđeno je da je optužena tada imala 2,60 promila alkohola u krvi.

Par se često svađao, zbog čega je više puta intervenirala policija, a Ksenija Topolovčan kuhinjskim je nožem supruga ubola u prsni koš dok je ležao u krevetu. Par je imao dvoje djece, za koju se sada brine udomiteljska obitelj.

Suđenje će se nastaviti 5. ožujka ispitivanjem jedne svjedokinje, a neke druge prijedloge predsjednik Sudskog vijeća, sudac Tomislav Brđanović, odbio je kao nevažne.

Varazdin, 150119.
Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Kseniji Topolovcan za ubojstvo supruga.
Na fotografiji: Pravosudna policija dovodi Kseniju Topolovcan na sud.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:21