OTKRIO GA E-VISITOR

Međunarodna potraga za Nijemcem povezanog s opasnim ekstremistima završila u - Hrvatskoj!

Reichl je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, odakle je prepraćen u istražni zatvor gdje će ostati do izručenja Njemačkoj
Ilustracija
 Ronald Gorsic/Cropix

Zadarska policija u ponedjeljak je u Bibinjama uhitila Alexandera Reichla, 48-godišnjeg državljanina Njemačke za kojim je od 1. srpnja bio raspisan europski uhidbeni nalog, piše zadarski.hr.

Međunarodnu potragu za ovim rođenim Nijemcem iz Münchena raspisala je njemačka policija zbog sumnje da je počinio niz kaznenih dijela povezanih sa švercom oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Njemačkog bjegunca pored zakonom policija je zatekla u Bibinju jer mu je supruga Hrvatica rođena na zadarskom području. Kad je zadarska policija dobila informaciju da se sumnjivac nalazi na njenom području, pretragom javnih registara, među ostalim i e-visitora, uspjeli su locirati 48-godišnjaka. Tijekom privođenja nije pružao otpor, niti je u Hrvatskoj tijekom boravka od početka srpnja počinio neko kazneno djelo ili prekršaj.

Reichl je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, odakle je prepraćen u istražni zatvor gdje će ostati do izručenja Njemačkoj.

U kojim je sve kaznenim djelima sudjelovao Reichel u Njemačkoj, nismo uspjeli doznati. Njemačka policija ga ne povezuje s vojnim ili terorističkim djelovanjem, ali je navodno blizak nekim ekstremnim desničarskim organizacijama u toj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:16