TRAGEDIJA U ZAGREBU

Mehaničaru prijeti do 12 godina zatvora zbog smrti 15-godišnjaka

 ARHIVA CROPIX

ZAGREB - Pet mjeseci od tragedije u automehaničarskoj radionici u sklopu tvrtke 'Jamnica' u zagrebačkoj Getaldićevoj ulici kada je 15-godišnji učenik prvog razreda zagrebačke Elektrostrojarske obrtničke škole Ivica Rožić smrtno stradao, podnesena je kaznena prijava njegovog 52-godišnjeg mentora Z.M.

Zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno zbog dovođenja u opasnost mehaničaru prijeti od tri do 12 godina boravka iza rešetaka.

U Zagrebu poginuo dječak (15): Popravljao kamion pa ga prignječila rampa

Državno odvjetništvo 52-godišnjeg mentora tereti da kobnog 16. studenoga oko 11 sati prije izlaska iz radionice nije osigurao platformu od nenamjernog pomicanja, pa je 15-godišnji tinejđer bez nadzora i po vlastitom nahođenju odradio dalje posao. Učenika je u jednom trenutku prilikom popravljanja teretnog automobila priklještio stražnji dio vanjske rampe koja diže i spušta robu iz kamiona.

Ozljede su bile toliko teške da je srednjoškolac, inače iz Jamnice Pisarovinske, podlegao ozljedama u 12,40 sati.

Tako se na školskoj praksi, i to u vrijeme dok je cijela zemlja slavila oslobađanje generala Gotovine i Markača, ugasio Ivičin dječački san da jednog dana zaigra za Barcelonu.

Podsjetimo da su i iz Inspektorata tada naglasili da se praktikant nikako nije smio nalaziti u opasnom prostoru između platforme i teretnog prostora a da pritom nisu primijenjene tehničke mjere kojima bi se spriječilo moguće neželjeno pokretanje platforme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:16