BJEŽAO I POLICIJI

'MENI NIŠTA NEZNAČI POUBIJAT!!!!' Raskrinkan nepismeni manijak koji je sijao strah divljajući na motoru

Sisačka policija prijavila ga je i privela sucu za prekršaje zbog kaznenog djela obijesne vožnje
 facebook

SISAK - "Meni ništa neznači poubijat!!!!" napisao je na svom Facebook profilu Danijel Silaj (27) iz Petrovca pokraj Siska, koji je identificiran kao prijestupnik koji je u petak, na svom neregistriranom motoru, ludom vožnjom ugrozio živote mnogih vozača i pješaka.

Kao što smo već pisali, dvadesetsedmogodišnjeg motociklista iz Petrovca kod Siska, kojeg su čitatelji identificirali kao Danijela Silaja, sisačka policija je prijavila i privela sucu za prekršaje zbog kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu. Kako je priopćila sisačka policija, on je u petak popodne bježeći pred policijom koja ga je htjela zaustaviti, velikom brzinom u nepreglednom zavoju pretekao kolonu vozila, ugrožavajući vozila iz suprotnog smjera, te je u Selima kod škole obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred obilježenog pješačkog prijelaza kada je cestu prelazila grupa školske djece.

Nadalje je u mjestu Stupno obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred pružnog prijelaza te istim prošao u vrijeme kada su polubranici bili spušteni, a svjetlosni signal je najavljivao nailazak vlaka. U mjestu Odra je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao. Kada je policijski službenik došao do njega, bjegunac je pokušao podići motocikl i pobjeći, ali ga je policajac u tome spriječio, nad njim primijenio sredstva prisile te ga uhitio.

Je li to on prijeti vama koji ste pisali o njegovim motorističkim vratolomijama, nama koji smo vam dojavili o kome je riječ ili svima koji se usude nešto reći o njegovom neprihvatljivom ponašanju, pitali su nas čitatelji, koji su nas i upozorili na pravopisno netočnu Silajevu rečenicu: "Meni ništa neznači poubijat!!!!".

Kako doznajemo u PU sisačko-moslavačkoj od glasnogovornice Sanje Kvasnička, policija je upoznata s njegovim iskazima preko Faceboka te je Danijel Silaj pod pojačanom paskom.

Kako su nam pojasnili pravni stručnjaci, ovako sročena Silajeva prijetnja nije upućena nikome osobno te policija nema razloga postupati prema njemu, privoditi ga ili prijavljivati, jer on zbog toga što je napisao nije počinio prekršaj ili kazneno djelo. Pravo je pitanje zašto Silajev bijeg pred policijom i prekršaji koje je prema prijavi policije tom prigodom počinio nisu sankcionirani na prekršajnom sudu zatvorskom kaznom. Kako doznajemo, policija je protiv njega do sada podnijela 24 prekršajne prijave zbog prometnih prekršaja, ali i 15 kaznenih prijava zbog raznih imovinskih delikata i zloporaba droge. A ima tek 27 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:53