INCIDENT U ZAGREBU

Mesar Studentskog centra u automobilu šefa skladišta ostavio ručnu bombu

Ravnatelj zagrebačkog SC-a Mirko Bošnjak donio je odluku da se 43-godišnjeg mesara oslobodio radne obveze dok se slučaj ne istraži

Studentski centar (arhivska fotografija)

 Ronald Gorsic/Cropix

Mesar zagrebačkog Studentskog centra (SC) stavio je ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane u Savskoj 25, sjedištu zagrebačkog SC-a, potvrdila je zagrebačka policija.

Naime, prema odgovoru PU zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje Klanjec 3. listopada 2023. godine zaprimili su dojavu 31-godišnjaka da je u osobnom automobilu, nakon dolaska s posla, pronašao eksplozivnu napravu.

Daljnjim su postupanjem prikupljena saznanja da je 3. listopada 2023. godine 31-godišnjak ključeve svog osobnog automobila krapinskih registarskih oznaka dao 43-godišnjaku koji je tada u njegovo vozilo, bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela, stavio eksplozivnu napravu, a što je oštećeni 31-godišnjak uočio nakon što se vratio na adresu stanovanja.

Eksplozivnu su napravu policijski službenici izuzeli i sigurno pohranili.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" te će kaznenu prijavu podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu.

A dok se ne ustanove sve činjenice, ravnatelj zagrebačkog SC-a Mirko Bošnjak donio odluku je o oslobađanju obveze rada 43-godišnjaku za kojeg se sumnjiči da je u automobilu ostavio bombu.

U toj odluci, u čijem smo posjedu, stoji da se radnik oslobađa obveze rada do utvrđivanja svih činjenica vezanih za događaj o pronalasku ručne bombe u osobnom automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:47