LIJEVA RUKA, DESNI DŽEP

MIGRANT IZ ALŽIRA OSUĐEN ZBOG DRSKE KRAĐE NA ZAGREBAČKOM ADVENTU Pritisnut dokazima sve je priznao: 'Kriv sam!'

 Zvonimir Barisin / CROPIX

Pripreme za još jedan novi dan tijekom Adventa prošle godine u zoru iskoristio je državljani Alžira M.H. (23), inače tražitelj azila, koji je iskoristio priliku i postao lopov. Zbog razbojničke krađe novčanika na Trgu bana Josipa Jelačića tijekom koje je čak svoju metu, Zagrepčanku B.Č. udario šakom u lice, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu taj 23-godišnjak je osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Nakon što mu je nedavno izrečena nepravomoćna presuda, mladić je nakon šest mjeseci provedenih u remetinečkom pritvoru pušten na slobodu, na kušnju. Ujedno mora nadoknaditi 680 kuna sudskih troškova koje će se naplatiti od novca koji je od njega oduzet tijekom uhićenja.

- Kriv sam – priznao je stisnut dokazima u sudnici državljanin Alžira.

Prema optužnici, on je 21. prosinca 2019. godine oko pet sati ujutro na Trgu bana Josipa Jelačića prišuljao se s leđa ženi B.Č. i muškarcu A.K. Iskoristio je njihovu nepažnju te je iz ruksaka u vlasništvu muškarca ukrao novčanik koji je pripadao B.Č. i u kojem je bilo 850 kuna, dokumenti i bankovne kartice.

Njegov lopovski potez "lijeva ruka, desni džep" uočila je prolaznica koja je pokradene osobe upozorila na manevar nepoznatog mladića. Kad su mu prišli dok je čekao tramvaj, uočili su kako u ruci ima ukradeni novčanik po kojem prebire.

Kako se od plijena nipošto nije želio odvojiti, brže bolje je B.Č., kojoj je ukrao novčanik, udario šakom u lijevu stranu lica te se dao u bijeg, ali ga je A.K. sustigao i zadržao do dolaska policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:45